A zserbó-szelet az egyik legnépszerűbb magyar édesség, de sajnos kicsit időigényes elkészíteni.  Ennek egy egyszerűsített változata a zserbó golyó. Bár nem olyan zseniális, mint a zserbó-szeletszelet, de nagyon finom, és egy fél óra alatt elkészül.recept sütemény édesség zserbó golyó dió keksz lekvár csokoládé

Zserbó-golyó

 

Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
25 dkg darált dió
25 dkg sárgabaracklekvár
porcukor
10 dkg étcsokoládé
kevés olaj

Elkészítés:
A diót, a kekszet és a lekvárt összekeverjük. Ha a lekvár esetleg folyós volt, és a keverék túl lágy, kevés kekszet még adhatunk hozzá. Kóstljuk meg, ha a lekvár nem volt elég édes, kevés porcukorral édesítsük.
Olvasszuk fel a csokoládét, egy kanál olajat adjunk hozzá. Nedves kézzel a masszából formáljunk golyókat, mártsuk meg a csokoládéban.  Díszítésül szórjuk meg kevés darált dióval. Ha megszilárdult a csokoládé, már fogyasztható is.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept sütemény édesség zserbó golyó dió keksz lekvár csokoládé