Help Sales ÁSZF

Kalandozás a csoki-manufaktúrában

Így készül néhány édes finomság.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

édesség csoki üzem manufaktúra videó

(via youtube)

Tovább


Az isteni párizsikrém

A tökéletes csokoládékrém. Varázslatossá az teszi, hogy a legfontosabb összetevője a tejszín. Eredeti formájában a cukrászdában egyre ritkábban találkozhatunk vele a drága alapanyagok miatt, a különböző pótlékok viszont jól érezhetően rontják az eredeti ízt.

A párizsi krém egy, a cukrászatban használatos főzött, vajas, intenzív csokoládé ízű, kesernyés alap-krém. Alapjában véve egyszerű, csupán tejszínt, kakaót, cukrot és vajat tartalmaz. Ízesítésül keverhető bele rum, rumaroma, likőr, brandy, étcsokoládé, vanília, mogyoró, kávé, méz.

Többféle változata is létezik, attól függően, hogy például tartalmaz-e tejet, vagy helyette is tejszínt használnak, illetve az összetevők arányai is más-más ízt és állagot eredményeznek. A kapott krém minőségét az alapanyagok minősége határozza meg; érdemes minél zsírosabb tejszínt és minél sötétebb és zsírosabb kakaóport használni.

A legcsodálatosabb tortakrém, de eredetileg ez az őznyelv, a párizsi csúcs, a lúdláb, a Tátra-csúcs, a Gellért-tekercs, a párizsi krémes Nápolyi ostya-rudak, a bohém-szelet és a fatörzs nevű süteményeknek.

Létezik többféle változat, kisebb nagyobb különbségekkel. Én ezt kedvelem a legjobban. Készítése nem bonyolult, de időigényes.

Párizsikrém

Tovább


Street Food: Korea

Dalgona, egy helyi édesség.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via youtube)

Tovább


Narancsos túrótorta sütés nélkül

Kánikulában kinek van kedve a forró sütőhöz. De finom édességre ilyenkor is vágyunk. Ekkor jön el a sütés nélkül elkészíthető torták ideje. Ez a torta nem túl bonyolult, bár sokat kell hűteni, összességében kevés a munka vele. Könnyű, hideg és istenien finom édesség.recept édesség torta sütés nélkül túró narancs keksz gyümölcs zselatin

Narancsos túrótorta sütés nélkül

Tovább


Zoetróp torta

A zoetróp egy berendezés, ami a mozgás illúzióját kelti álló képek gyors következéséből. Eredetileg egy oldalán függőleges bevágásokat tartalmazó hengerből áll. A bevágások alatt a henger belső oldalán van egy csík amin vagy egy videóból vagy filmből vannak egyenként képek vagy egymás után következő rajzok vagy fotók. Ahogy a henger forog a felhasználó a bevágásokon átnéz a szemközti oldalon a henger belsejében található képekre. A bevágások felbontása megakadályozza, hogy a képek egymásba mosódjanak, így a felhasználó a képek gyors egymásutánját látja, ami egyenlő egy filmmel.

Ez a különleges torta ennek kifordított változata. A díszítés úgy van felrakva, hogy megfelelő sebességgel forgatva egy pontra szegezve a tekintetünket filmnek látszik. A zoetróp címe frekvencia.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

torta édesség zoetróp frekvencia

(via youtube)

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.