Vannak olyan sütemények, amelyek némi alkohollal készülnek, némelyikbe több is kerül. Ez az ötlet teljesen hirtelen jutott az eszembe, amikor rápillantottam a készülő tortára. A tálszerű mélyedés, és a piskóta apró lyukacskáiról a szivacs jutott az eszembe. Vajon mit lehetne beletölteni és vele felitatni?
Rögtön adta magát az alkohol. Az alkohol átitatja a piskótát, megnedvesíti, és egy plusz élményt ad a süteményhez.
Minden sütemény jó barátja a rum, de szóba jöhet sokféle párlat vagy pálinka. De mindenki figyelmébe ajánlom a hazánkban mélyen lenézett tojáslikőrt is, hiszen ez valójában egy magas alkoholtartalmú vaníliakrém. A torta alá tökéletes.

Természetesen más gyümölccsel is elkészíthető. recept tészta édesség torta gyümölcs eper alkohol

Részeges epertorta

 

Hozzávalók:
Tortalaphoz
4 tojás
18 dkg cukor
14 dkg liszt
10 dkg margarin
kevés zsiradék

Töltelékhez:
tojáslikőr vagy más alkohol
eper vagy más gyümölcs
1 zacskó vaníliás pudingpor
5 dl tej
2 ek. cukor
1 zacskó zselatin

Elkészítés:
A tojásokat szétválogatjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. Majd a sárgáját egyenként hozzáadva tovább verjük. Belekeverjük a cukrot, a lisztet, és végül az olvasztott vajat.
Kizsírozott a tortaformába öntjük, majd 180 fokos sütőben, légkeveréssel, 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni.
Az epret tisztítsuk meg és szeleteljük fel.
A pudingporból, a tejből és cukorból pudingot főzünk.
Ízlés szerint belocsoljuk alkohollal a torta belsejét (azért ne essünk túlzásba) majd terítsük bele a pudingot. majd pakoljuk rá a szeleteket.
A zselatint az utasítás szerint készítsük el és vonjuk be vele a tortát. Hűtőben keményítsük ki.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.