Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szilvalekváros tepertős

Amikor először hallottam róla furcsa ötletnek tűnt, de amikor megkóstoltam minden ellenérzésem elszállt. Nagyon jól működik együtt a tepertő és a szilvalekvár. Nem is különbözik olyan sokban például a klasszikus hájas süteménytől, ahol a szilvalekvár mellett a sertésháj a legfontosabb szereplő.

recept tészta sütemény szilvalekvár tepertő

Szilvalekváros tepertős

Tovább


Street Food - Korea

Különleges utcai sültek.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via youtube)

Tovább


Almás-diós-csokis sütemény

Élvezet kimaxolva: dió a tésztában, fűszeres alma a töltelék, és mindez megkoronázva egy csokimázzal. Mi kell még?recept tészta sütemény alma dió csoki

Almás-diós-csokis sütemény

Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
1 dl tej
20 dkg finomliszt
6 dkg darált dió
1 dl olaj
1 csomag sütőpor

A töltelékhez:
1 kg savanykás alma
cukor
fahéj

Tortamáz:
15 dkg vaj
1 evőkanál tej
15 dkg cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és félretesszük. A tojás sárgáját a porcukorral és a tejjel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a diót, az olajat, a sütőport, majd a tojások felvert habját. Kikent (28cm átmérőjű) tortaformában, légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.

Az almát megtisztítjuk lereszeljük, fahéjjal ízesítjük, és megpároljuk. Ízlés szerint édesítjük.  Hagyjuk kihűlni.

Vágjuk félbe a tortalapot, és egyenletesen terítsük rá a párolt almát. Majd fektessük rá a felső felét.

A vajat kis edényben lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt, és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről és belekeverünk a kakaót (a kakaót vagy egy kis szűrő segítségével vagy egy kanállal nyomjuk porrá, hogy ne legyen csomós a máz). A mázat melegen ráöntjük a süti tetejére, így 2-3 mm vastag lesz rajta a csoki réteg.

recept tészta sütemény alma dió csoki

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Vajas-fokhagymás kenyérrúd

Az egyik kedvenc bűnös szenvedélyem a friss meleg kenyér. Az egyik legjobb falat, aminek képtelenség ellenállni, a forró fokhagymás vajas kenyér. Természetesen nem megkenve, a fokhagymás vaj a belsejébe kerül.recept tészta kenyér vajas fokhagymás

Vajas-fokhagymás kenyérrúd

Tovább


Kolbászos töltött táska

Nagy kedvenceim közé tartoznak a különféle töltött tészták. Egy gyors kenyértészta némi hús és zöldség, és már mehet is a sütőbe. Gyorsan elkészül, melegen és hidegen is finom, tökéletes iskolai uzsonnának, kirándulásra, gyorsan előkapható finomságnak. recept tészta táska töltött kolbász batyu

Kolbászos töltött táska

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.