Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés

Sonkás-gombás rétes

Bár elsősorban az édes réteseket szeretjük, ki kell próbálni a csodás sós változatokat is. Ha marad egy kis főtt sonka,. az tökéletes alkalom a kipróbálására. Elég egy kis sonka vég, de tökéletesen jó a szeleteléskor leforgácsolódó apró darabok is.  Készüljön belőle egy isteni rétes, amellyel a vendégek előtt sem vallunk szégyent.

recept tészta sós rétes sonka gomba

Sonkás-gombás rétes

 

Hozzávalók:
1 csomag réteslap
50 dkg gomba
30 dkg főtt füstölt sonka
20 dkg félkemény sajt
10-15 dkg vaj

bors
 

Elkészítés:
A füstölt sonkáról leválasztjuk a zsíros részt. Külön-külön mindkettőt felkockázzuk. Egy serpenyőbe dobjuk a szalonnás részt és megsütjük. Kiszedjük a zsírból és félretesszük. Most a hús rész kerül a serpenyőbe, és azt is megsütjük. Ezt is kiszedjük a zsírból és félretesszük.

A gombát megmossuk és felszeleteljük. Rádobjuk a maradék zsírra, megborsozzuk, és nagy lángon megpirítjuk. A végén kicsit megsózzuk.

Olvasszuk fel a vajat. Csomagoljuk ki a réteslapot. Az első lapot terítsük egy konyharuhára. Kenjük meg az olvasztott vajjal, majd jöhet rá a következő lap és az újabb kenés. Így járunk el az utolsó lapig.

A lap kétharmadán osszuk el egyenletesen a gombát. Hintsük rá a megsütött sonkát és a szalonna kockákat, majd reszeljük rá a sajtot. Tekerjük fel a konyharuha segítségével úgy, hogy a szórt rész felől tekerjük az üresen hagyott harmad felé.

Tegyük tepsibe, vagy sütőlapra úgy, hogy a vége alulra kerüljön. Kenjük át vajjal.

180 fokra melegített sütőben  kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Farsangi szerencsemalac

Február a farsangi mulatságok ideje. Gyakori a batyus bál, amikor mi is valami általunk készült finomsággal járulunk hozzá a közös büféhez. A megszokott sütemények és pogácsák helyett itt van egy egyszerű különlegesség. A recept a végletekig egyszerű, a formálásra kell egy kis időt szánni. De különleges megjelenése és finom íze garantálja a sikert.

Farsangi szerencsemalac

Tovább


Almacsatnis kacsa-pite

Egy sós-édes különlegesség, amely hidegen és melegen is megállja a helyét.

recept tészta elegétel hideg étel pite kacsa csatni alma

Almacsatnis kacsa-pite

Tovább


Görög gofri

Nálunk elsősorban édesség a gofri , pedig a cukor nélküli, sós változata tökéletes köret és egyben hordozófelület is. Pikáns szendvics készülhet belőle.

főétel tészta gofri sós tzatziki gyros

Görög gofri

Tovább


Húsos-sonkás pite

Szép lassan nálunk is kezdenek elterjedni a húsos piték. Sikerül elszakadni "a pite az édesség" bélyegétől, és egészen különleges finomságokat készíthetünk. Ez a húsos-sonkás recept az egyik kedvencem.recept tészta pite sertés hús sonka gomba sajt

Húsos-sonkás pite

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.