Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés

Vajas-fokhagymás kenyérrúd

Az egyik kedvenc bűnös szenvedélyem a friss meleg kenyér. Az egyik legjobb falat, aminek képtelenség ellenállni, a forró fokhagymás vajas kenyér. Természetesen nem megkenve, a fokhagymás vaj a belsejébe kerül.recept tészta kenyér vajas fokhagymás

Vajas-fokhagymás kenyérrúd

Tovább


Eszéki füstölt szalonnás pogácsa

Nyáron délvidéken jártam, egy Eszék környéki kis faluban vendégeskedtünk. Kellemes szombat délutáni vendéglátás, kerti sütögetés, és természetesen finom borok. A bor mellé hozták ki kísérőnek ezt a pogácsát, vagy ahogy a helyi horvátok mondták pogacsicát. A finom omlós, szalonna ízű pogácsa a csak úgy kívánta a bort. Receptje egyszerű, könnyű elkészíteni, és mivel keleszteni sem kell, gyorsan elkészíthető.

recept tészta pogácsa füstölt szalonna

Tovább


Kolbászos töltött táska

Nagy kedvenceim közé tartoznak a különféle töltött tészták. Egy gyors kenyértészta némi hús és zöldség, és már mehet is a sütőbe. Gyorsan elkészül, melegen és hidegen is finom, tökéletes iskolai uzsonnának, kirándulásra, gyorsan előkapható finomságnak. recept tészta táska töltött kolbász batyu

Kolbászos töltött táska

Tovább


Rusztikus molnárka

A molnárka egy klasszikus, kalács jellegű péksütemény, ami szinte teljesen elfelejtődött. Pedig tökéletes alapanyag a kalács jellegű szendvicsek készítésére. Manapság már csak szinte a tormás molnárka ismerős - főleg a színházi büfékből - pedig az édes tészta és a sós krémek vagy felvágottak egy különlegesen finom párosítást adnak. Ez a recept egy különleges lágy és könnyű tésztát ad.recept tészta péksütemény molnárka

Rusztikus molnárka

Tovább


Lángosparti

Mi magyarok rajongunk a lángosért. Fokhagymásan, tejfölösen, sok reszelt sajttal, vagy akár hagymával, ketchuppal, sült baconnel, a variációk száma végtelen. Maga az egyszerűség tökéletessége. Mégis csak ritkán eszünk, inkább csak standos vagy piacos fogás. Pedig elkészíteni nagyon egyszerű.

Sokan nem is gondolnák, pedig tökéletes fogás egy nyári kerti bulira. Uzsonna a locsolkodás között, vagy este üldögélni a teraszon pár sör és néhány lángos társaságában. Könnyen, elkészíthető olcsó, és még olajszag sem lesz a lakásban.

Nekem ez a kedvenc receptem. Az átlagosnál tömöttebb, ezért nem szív fel annyi étolajat. Tenyérnyi méretűeket szoktam készíteni, ez könnyen elfér egy olajsütőben is, ráadásul könnyebb váltogatni az ízeket.

A összetevőket könnyű megjegyezni, a tészta 5 perc alatt kikeverhető, de célszerű előző nap elkészíteni. A nyers tészta 1-2 hétig is eláll a hűtőben, bár ezt nekem még nem sikerült megtapasztalnom. Hamarabb elfogyott.recept melegétel tészta lángos

Lángos

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.