Február a farsangi mulatságok ideje. Gyakori a batyus bál, amikor mi is valami általunk készült finomsággal járulunk hozzá a közös büféhez. A megszokott sütemények és pogácsák helyett itt van egy egyszerű különlegesség. A recept a végletekig egyszerű, a formálásra kell egy kis időt szánni. De különleges megjelenése és finom íze garantálja a sikert.

Farsangi szerencsemalac

 


Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg finomliszt
25 dkg vaj
25 dkg főtt burgonya
2 teáskanál só
1 tojás

tökmag

Elkészítés:
A burgonyát törjük össze, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, morzsoljuk bele a túrót, tegyük bele a lisztet és a sót. Gyúrjunk belőle egy könnyű tésztát, akkor az igazi, ha a pici túró és burgonyadarabok látszanak benne. Fedjük le és pihentessük a hűtőben legalább egy órát.

A malac arcának elkészítése nem bonyolult csak egy pici odafigyelés igényel. Nyújtsuk ki a tésztát 1 centiméter vastagságúra.  Pogácsa szaggatóval szaggassunk ki köröket. Most jön az arc öt lépésben.

  1. Sodrófával nyújtsuk meg a korongot, hogy körülbelül dupla hosszúságú oválist kapjunk.
  2. Felül a közepén vágjuk be függőlegesen az ovális negyedéig.
  3. A felső két csücsköt hajtsuk lefelé és kifelé. Így alakul ki a malac füle.
  4. Alul, szintén körülbelül a magassága negyedénél két oldalról csípjük össze a tésztát. Az így kialakult kis kört hajtsuk rá a tésztára, és finoman nyomjuk rá. Ez lesz az orra.
  5. Egy szívószállal fúrjunk ki két kis orrlyukat, két szem tökmagból készítsük el a szemeket.

Az elkészült malacfejeket kenjük át felvert tojással. Tegyük sütőpapírral borított tepsibe, majd 200 fokon aranybarnára sütjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.