Amikor először hallottam róla furcsa ötletnek tűnt, de amikor megkóstoltam minden ellenérzésem elszállt. Nagyon jól működik együtt a tepertő és a szilvalekvár. Nem is különbözik olyan sokban például a klasszikus hájas süteménytől, ahol a szilvalekvár mellett a sertésháj a legfontosabb szereplő.

recept tészta sütemény szilvalekvár tepertő

Szilvalekváros tepertős

 

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
25 dkg tepertő (darálva)
2 dl tejföl 1,5 dl tej
szilva lekvár
3 dkg élesztő
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2 db tojás

Elkészítés:
A langyos cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. A tepertőt ledaráljuk.  A két tojást szétválasztjuk.

Elmorzsoljuk a lisztben a tepertőt, hozzáadjuk a tejfölt a sót, a tojás sárgáját.  Alaposan átgyúrjuk, akkor jó, ha elválik az edény falától.  Letakarjuk és fél órán át kelesztjük.

A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, centiméter vastagságúra kinyújtjuk.  Négyzetekre vágjuk, és a négyzet átlójára rakjunk egy csík szilvalekvárt, majd két oldaláról hajtsuk rá a tésztát.

Tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre, majd kenjük meg a tojás fehérjével. Takarjuk le és kelesszük a duplájára.

Előmelegített 180 fokos sütőben, amíg szépen meg nem pirul.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.