Help Sales ÁSZF

Karácsonyi kekszek

Az év legnagyobb ünnepe a cukormázas, díszített kekszek ideje.karácsony süti keksz dizájn

Tovább


Csokis mogyorós cantuccini

Ezt az isteni, száraz süteményt nevezik keksznek és kétszersültnek is, de valójában egyik sem. Az olaszok különleges sütemény száraz és kemény, arra van kitalálva, hogy valami forró ital mellé fogyasszuk. A klasszikus mandulás változat helyett most jöjjön egy csokis-mogyorós változat.

Csokis mogyorós cantuccini

Tovább


Az isteni cantuccini

Ahogy beköszöntött a hideg őszi idő, az első dolog, ami az eszembe jut, az a Cantuccini. Ezt az isteni, száraz süteményt nevezik keksznek és kétszersültnek is, de valójában egyik sem. Az olaszok különleges sütemény száraz és kemény, arra van kitalálva, hogy valami forró ital mellé fogyasszuk.

Egy forró csoki, egy csésze tea, egy bögre cappuccino, vagy akár egy pohár forralt bor tökéletes kísérője. Akár ropogtatjuk. Akár mártogatjuk, mindegyik tökéletes páros egy hideg napon.

A sütemény neve cantucci vagy cantuccini, attól függően, kisebb vagy nagyobb darabokból áll. Jól záródó fémdobozban állítólag hetekig eláll, de 2-3 napnál tovább sosem tudtam tesztelni.

Legfontosabb alkotóeleme az egész mandula, amely bőven van benne. Sokféle recept van, én így készítem.

recept édesség sütemény keksz cantuccini cantucci mandula

Cantuccini

Tovább


Malacka

Neve ellenére ez a recept most teljesen húsmentes. Egy különleges vidám formájú keksz annak, aki szeret a konyhában játszani. Gyerekekkel együtt a készítés igazi szórakozás.

recept tészta sütemény keksz

Malacka

Tovább


Hétvégi dizájn: karácsonyi nindzsa

Kekszfigura kivágókészlet.

hétvégi dizájn keksz figura nindzsa kivágóhétvégi dizájn keksz figura nindzsa kivágó

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább

«
12345

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.