Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyedi nyújtófák

Kekszek és süteménye nyomással történő díszítését már régen kitalálták. Egy fakockába faragott dombormintávalval évszázadok óta díszítenek. Ennek modernebb változata a mintázó nyújtófa, amellyel folyamatosan, nagy felületen lehet mintákat készíteni. Egy lengyel vállalkozó forradalmasította a technológiát. Lézerrel tetszőleges mintázatot éget a nyújtófába. Megrendelésre egyedi mintázatú rudakat is készít.

Tovább


Zseniálisan egyszerű keksz

Kekszet a világon a legegyszerűbb dolog sütni, mégis a boltban vesszük meg a gyakran kétes minőségű rágcsálni valót. Pedig ugyanannyi pénzért többet és jobbat tudsz te is csinálni. Csak el kell szánnod magad. Ez a recept a család egyik kedvence.

 

 Egyszerű keksz

(60-80 nagyobb darab lesz belőle, attól függ mennyit esznek meg a fiúk nyersen a tésztából)

Hozzávalók:
500g liszt
200g margarin
250g cukor
2 egész tojás
1 sütőpor (20g)
1 vaníliás cukor (20g)

Elkészítés:
A lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd hozzákeverem a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tojást. Ha nem áll össze, icipici tejet öntök hozzá, ne sokat, mert ragadni fog a tészta. Közepes keménységű tésztát kell kapnunk.

A tésztát kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval, vagy más teszőleges formával kivágjuk. Teflonos sütőlapon, sütőpapíron, (vagy kivajazott, lisztezett tepsiben,), előmelegített sütőben, 160fokon, kb. 15-20 perc alatt kisütjük.

Sütés után még teljesen puha, de mire kihűl, kikeményedik. Jól záródó fémdobozban sokáig frissen marad. De erre sok esélye nincs.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Hong Kong függőleges nyomortelepei

Napi videó:   Ha a hold helyén bolygó lenne

Napi fotó:  Találkozás a víz alatt

Macskaőrség:   Macskapalota

  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Miért nincs ilyen pilótakeksz?

A pilótakekszhez hasonló amerikai Oreo ilyen csomagban is kapható. A pilótából is jó lenne ilyen. Nem kellene annyit csavargatni, és én állítom be a tökéletes vastagságot.

Tovább


Mogyoróvajas kocka

Tegnap ahogy a kamrában pakolgattam, véletlenül egymás mellé került a mogyoróvaj és a darált keksz. Ez nálunk nem túl gyakori párosítás. Ekkor villant be a sütemény ötlete, amit azonnal meg is csináltam.

 

Mogyoróvajas kocka

Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
15 dkg porcukor
20 dkg mogyoróvaj
3 cl rum
1dl tej
5 dkg étbevonó csoki
5 dkg tejbevonó csoki
6dkg vaj vagy margarin

Elkészítés:
A porcukrot elkeverem a a kekszporral, majd hozzáadom a mogyoróvajat, a tejet és a rumot, és alaposan átgyúrom.  Deszkán kinyújtom, majd fél órára berakom hűtőbe. Kiveszem, a kétféle csokoládéból és a vajból csokibevonót olvasztok, majd bevonom vele a süteményt. Kihűtöm és kockákra vágom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Dübörgő őserő: Dettifoss-vízesés

Napi videó:   A táncoló nagyi

Napi fotó:  Kicsit túl csicsás kamion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Sbrisolona - olasz mandulás sütemény

Nálunk szinte teljesen ismeretlen ez a régi olasz házi sütemény, amely átmenet a keksz és a torta között. Nagyon finom csak úgy elrágcsálni egy pohár bor vagy koktél mellé, de öntettel vagy lekvárral is kiváló. Egy pohár tejjel remek reggeli. Eredete nem egyértelmű, Szicíliától Szardíniáig mindenhonnan származtatják. Ennek ellenére valószínűleg lombard, Mantovában készíthették. Az olaszok kedvelt édessége egykor a szegények csemegéje volt, mára világszerte egyre népszerűbb.

Sbrisolona

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.