Amikor nincs kedved sütögetni, de azért egy kis édesség nagyon jól jönne. Ez a recept könnyen elkészíthető, minden hozzávaló lehet bármikor otthon, és ami a legfontosabb, nem kell sütni. A fantasztikus íz már csak a ráadás.  recept édesség sütés nélkül keksz lekvár mogyoró csokoládé

Nyári desszert sütés nélkül

 

Hozzávalók:
Keksz alap:
30 dkg darált keksz
2 tk. vaníliás cukor
2 tk. rum aroma
12 dkg olvasztott vaj
0,5 - 1 dl tej

3,5 dl baracklekvár elterítve rajta
15 dkg pörkölt mogyoró darálva, elterítve belenyomkodva

Csoki máz:
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
1-2 ek tej
 

Elkészítés:
A kekszalap hozzávalóit egy tálba öntjük, a tejet folyamatosan adagoljuk hozzá. akkor jó  tészta, ha még morzsalékos, tapadós, és markunkba szorítva összeáll. Egy piskótaformába szórjuk, egyenletesen elterítjük, majd keményre nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük és 1-2 órát pihentetjük.

A mogyorót egy serpenyőben szárazon megpörköljük. Eltávolítjuk a vékony héját, és finomra daráljuk.

Kivesszük a tortát a hidegről, és megkenjük a lekvárral. Rászorjuk a mogyorólisztet, és finoman belenyomkodjuk.

A vajat kis edényben felolvasztjuk lassú tűzön, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt, és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről és belekeverjük a kakaót. A kakaót vagy egy kis szűrő segítségével vagy egy kanállal nyomjuk porrá, hogy ne legyen csomós a máz. A mázat melegen ráöntjük a süti tetejére, így 2-3 mm vastag lesz rajta a csoki réteg.

A csoki megdermedése után azonnal fogyasztható.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.