Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tészta harcosok

Még hogy ne játssz az étellel! A japán művész, Taishi Arimura készítette instant ramen, soba és udon tésztából.dizájn tészta japán Taishi Arimura ramen soba udon

Tovább


Mediterrán töltött kenyérke

Gyorsan és könnyen elkészíthető finomság. Melegen szeretem a legjobban, de hidegen is kiváló. Pompás megoldás a maradék sült hús felhasználására, a töltelék összetevői és arányai ízlésünk szerint változtatható. Tökéletesen alkalmas egy kirándulásra is. Nemcsak kitűnő vacsora, de a gyerek ragaszkodik hozzá, hogy ezt adjak neki az iskolába tízóraira.

Mediterrán töltött kenyérkerecept tészta kenyérke töltött mediterrán hús zöldség pizzaszósz

Tovább


Körtés párnasüti

Nevét a sütemény onnan kapta, hogy bizony szinte párna-puhaságú a tészta. Annak ellenére, hogy nincs benne élesztő vagy sütőpor.recept sütemény tészta körte

Körtés párnasüti

Tovább


Ilyen tésztát még nem láttál

Lenyűgöző tésztanyújtás: 300 éves tradicionális kínai készítési mód. Ma már csak alig több mint 300 ember tudja megcsinálni.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)videó kínai tészta tradicionális

videó kínai tészta tradicionális

Tovább


Kolbászos kifli felfújt

Aki már próbált felfújtat csinálni, az tapasztalhatta, hogy szikkadt péksüteményből vagy kalácsból finomabb lesz, mint a frissből. Többek között ezért vált igazi kármentő fogássá, mert sosem fogy egyformán a péksütemény. Hol pillanatok alatt elfogy az összes, hol még másnap is ott ül a kosárban 3-4 darab. Az ilyen alkalmakra tökéletes vacsora egy felfújt, amelynek most egy fűszeres-kolbászos változatát mutatom meg.

recept főétel melegétel tészta felfújt kolbász tojás sajt

Kolbászos kifli-felfújt

Hozzávalók:
15-20 dkg száraz kolbász

3 nagyobb kifli
1 dl tej
3 db tojás
1 evőkanál tejföl
5dkg reszelt sajt
bors

2 gerezd fokhagyma
kevés vaj

Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk. A tejet sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük benne az összetört fokhagymát. A tojásokat habosra keverjük a tejföllel, a kolbászt felkockázzuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk. A kifli karikák mindkét oldalát gyorsan megmártjuk a fűszeres tejben, majd egymás mellé fektetjük a tálban. Amikor lefektettünk egy réteget, öntözzük meg a tojással, és szórjuk meg kolbászkarikákkal. Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. locsoljuk rá a maradék fűszeres tejet. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.

160 fos sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is átsült.

recept főétel melegétel tészta felfújt kolbász tojás sajt

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.