Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Erdei gyümölcsös vargabéles

A vargabéles kedvelt édesség, de ezzel a recepttel is lehet játszani. Édes, telt íze mellé tökéletesen harmonizál egy savanykás gyümölcsös íz. Miért csak lekvár formájában adjuk mellé, miért nem kerül inkább az ételbe. A vegyes erdei gyümölcs tökéletes választás. Ahogy a gyümölcs párolódik, levet ereszt, átitatva a tésztát mennyei ízt és színt ad neki.recept tészta vargabéles gyümölcs vegyes erdei gyümölcs

Erdei gyümölcsös vargabéles

Tovább


Sütőben sült virsli krumplis kabátban

Egy finom puha péksütemény, amelynek közepében saját levében párolódik meg a virsli, miközben kívülről finom ropogósra sül. A tetejére olvadt sajt külön fokozza az isteni ízélményt. Csak óvatosan vele, nehéz abbahagyni az evést.recept tészta sült krumpli burgonya virsli

Sütőben sült virsli krumplis kabátban

Tovább


Hagymás krumplis pogácsa

Egy finom kármentő megoldás. A vasárnapi ebédről megmaradt egy adag hagymás tört krumpli. Épp azon gondolkoztam, hogy félrerakjam egy hét eleji ebédre, vagy a vigyázzban ülő, vágyakozó tekintetű kutyámnak adjam. Ekkor ugrott be, hogy ez tökéletes alap egy krumplis pogácsához. Nem a szokott krumplis, hanem egy kis plusz ízt ad neki a dinsztelt hagyma.

recept tészta pogácsa hagyma krumpli burgonya sajt

Hagymás krumplis pogácsa

Tovább


Juhtúrós gnocci tálka

A megszokott olasz íz egy kis szláv beütéssel. A snidling és a juhtúró varázslatos aromát képez. Ez lehetne a sajtos gnocci és a juhtúrós sztrapacska szerelemgyereke.recept főétel melegétel tészta gnocci juhtúró snidling

Juhtúrós gnocci tálka

Tovább


Rozsropogós

Egészséges rágcsálnivaló, egy-két rudacska segít elűzni az éhséget. Sörkorcsolyának is kiváló. A lényeg a finom íz és a gyors elkészítés.recept tészta sós sörkorcsolya rozs mag rágcsálnivaló

Rozsropogós

 

Hozzávalók:
2 dl rozsliszt
2 dl finomliszt
1 dl rozspehely
2 kiskanál só
1 kiskanál sütőpor
1 dl napraforgó mag
1 dl tökmag
1 dl lenmag
1 dl olaj
2 és fél dl víz

Elkészítés:
A száraz összetevőeket összekeverjük. Öntsük bele a vizet és az olajat, és keverjünk egyenletes masszát belőle. Terítsünk le egy sütőpapírt, halmozzuk rá, majd fedjük le egy másik papírral. A két papír között nyújtsuk fél centiméter vastagra. Szedjük le a felső papírt, az alsóval együtt tegyük egy sütőlemezre. Késsel, pizza-vágóval, esetleg sablonnal csíkozzuk fel. 180 fokos sütőben légvereséssel süssük világos barnára.

  Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept tészta sós sörkorcsolya rozs mag rágcsálnivaló

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.