Egy finom puha péksütemény, amelynek közepében saját levében párolódik meg a virsli, miközben kívülről finom ropogósra sül. A tetejére olvadt sajt külön fokozza az isteni ízélményt. Csak óvatosan vele, nehéz abbahagyni az evést.recept tészta sült krumpli burgonya virsli

Sütőben sült virsli krumplis kabátban

 


Hozzávalók:
4-5 pár virsli
15 dkg főtt tört krumpli
25 dkg finomliszt
1,2 dl tej
1,5 dkg élesztő
1 tojás
2 mokkáskanál só
kenéshez kevés tojás
kevés reszelt sajt

Elkészítés:
A tejben a cukorral futtassuk meg az élesztőt.  Adjuk a krumplihoz a lisztet, a tojást, a sót, a megfuttatott élesztőt, és gyúrjunk belőle tésztát. Rakjuk félre, amíg megkel a kétszeresére.
Nyújtsuk ki vékonyan. Vágjunk olyan széles csíkot, ami 2 centivel keskenyebb, mint a virsli hossza. Fektessünk a szélére egy virslit, és tekerjük rá a tésztát. Vágjuk el úgy a tésztát, hogy egy centis átfedéssel beburkolja a virslit. Vízzel kenjük meg a szélét, hogy így könnyebben összetapad. Fektessük tepsibe vagy sütőlapra. Így folytassuk, amíg el nem fogy.

Hagyjuk pihenni 20-25 percre. Kenjük meg tojással, és szórjuk meg sajttal.
200 fokos előmelegített sütőben süssük szép arany barnára.

recept tészta sült krumpli burgonya virsli

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept tészta sült krumpli burgonya virsli