Kacsamell pecsenye

A kacsa arra lett kitalálva, hogy megsüssék. Húsa sötét, ízletes, ha jól készítik el, húsa leomlik a csontokról. Megsütve bőre ropogós lesz, a belőle kisülő zsír ízesíti a húst, és csodálatos sárga szaft lesz belőle. Akkor az igazi, ha a hús egy éjszakát érik a fűszerekben. Egy klasszikus békebeli recept.recept melegétel főétel kacsa mell ropogós sült húsétel

Kacsamell pecsenye

Tovább


Héjában sült burgonya gazdagon

Hajdanában a szegények eledele volt a héjában sült krumpli, ma a reformkonyha egyik kedvence. Lehet egyszerűen csak önmagában ennyi, kevés sóval és vajjal (esetleg pecsenyezsírral) fenséges. Tökéletes köret sültek mellé, kerti sütögetés esetén szinte elengedhetetlen.

De ezt az egyszerű ételt is el lehet túlozni, pont annyira, hogy a tökéletességig fokozzuk. Ezt a receptet nemrégiben készítettem el, egy kellemes nyári este néhány sör kíséretében el is fogyott.

Héjában sült burgonya gazdagon

Tovább


Tejben sült juhcomb

A tejben áztatás a máj sütése esetében gyakran alkalmazott eljárás, de más húsok esetében is jól működik. Kevésbé ismert módszer, hogy az áztatáshoz használt fűszeres tejben is pároljuk a húst. Végül a vizet elfőve-lesütve gazdagabb aromájúvá teszi a sültet.recept főétel húsétel melegétel juh comb tej sült

Tejben sült juhcomb

Tovább


Krumpli ágyon sült kolbász

Gyorsan elkészíthető étel azokra a napokra kitalálva, amikor nincs sok időnk főzőcskézni , de valami finomat ennénk. Félig párolt félig sült finomság, a szalonnából és kolbászból kifolyó fűszeres zsírt a krumpli ízesíti.recept melegétel főétel sült krumpli burgonya kolbász szalonna

Krumpli ágyon sült kolbász

Tovább


Sült húsgombócok cukkini gyűrűben

Augusztusban és szeptemberben rendszeresen készül valamilyen cukkini fogás. Most egy igen finom receptet mutatok nektek, amelyben valójában nem is a cukkini dominál.recept főétel húsétel melegétel gombóc sült cukkini bacon

Sült húsgombócok cukkini gyűrűben

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.