Vastagon megkenve fokhagymás tejföllel, kétféle sajttal, hogy tökéletes legyen.

Imádom a kenyerek és péksütemények minden fajtáját, de szívemhez talán a legközelebb a kenyérlepények állnak. Legyen, csak önmagában, vagy készüljön belőle, pomposka vagy pizza, mindegy, egyik jobb, mint a másik. Minden nép kitalálta a sajátját, gyakran nem is állnak messze egymástól. Hogy mit rakunk a tetejére? Csak a fantáziánk és a hűtőszekrény tartalma szab határt.

Ez a recept szintén nagy kedvenc: a fokhagymás tejföl tökéletes alap, a sült sonka és a lilahagyma tökéletes páros, ezt koronázza meg a mozzarella selymes nyúlóssága, és a cheddar finom aromája.recept főétel melegétel kenyér lepény sült sonka lilahagyma tejföl sajt

Sonkás-lilahagymás lepény

 

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
4dl víz
2,5 dkg élesztő
3 mokkáskanál só
sült sonka
tejföl
2 gerezd fokhagyma
1fej lilahagyma
Cheddar sajt
Mozzarella

Elkészítés:
A fokhagymát megpucoljuk, és beletörjük annyi tejfölbe, amennyivel meg akarjuk kenni a lepényt.
Kevés vízben pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt.
A lisztből élesztőből, vízből és sóból kenyértésztát gyúrunk. Elfelezzük, és külön-külön tepsi méretűre nyújtjuk. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, ráterítjük a sonkát, ráreszeljük a mozzarellát és a cheddar sajtot. Meghintjük a karikára vágott lilahagymával.
200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.recept főétel melegétel kenyér lepény sült sonka lilahagyma tejföl sajt

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint kilencvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.