Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Serpenyő-fűszeres parázsburgonya

Most nagy divat a különböző készülő, fűszeres steak burgonya. Nekem nagy kedvencem az egészen apró újburgonya, amely egy mosás és pici dörzsölés után már mehet is az edénybe. Ezt a két dolgot kombináltam össze most, és a végeredmény mennyei lett. Kívül fűszeres sült héj, belül a puhára párolódott friss burgonya. Annyira finom, hogy hús nem is kell mellé, csak egy kis friss uborkasaláta vagy kovászos uborka.recept főtel köret melegétel újburgonya steak burgonya serpenyős

Serpenyő-fűszeres parázsburgonya

Tovább


Göngyölt töltött csirkemell

Bacon kívül, bacon belül. Egy töltött csirkemell, amely kívül ropogós, belül omlós. 

főétel melegétel húsétel csirke mell töltött bacon

Göngyölt töltött csirkemell

Hozzávalók:
3 db szép nagy csirkemell
20 dkg sonka
2 szál zöldhagyma
1 db paprika
2 gerezd fokhagyma
bacon szalonna

 bors
pirospaprika
kevés zsiradék

Elkészítés:
A csirkemellet kicsontozzuk, lehártyázzuk, a fél csirkemellet a hosszanti keskeny oldalán behasítjuk, és egy zsebet alakítunk ki. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A töltelékhez a sonkát vékony csíkokra vágjuk,  a paprikát apróra kockázzuk, a zöldhagymát felkarikázzuk, fokhagymát összetörjük. Adjunk hozzá 2-3 szelet felcsíkozott baconszeletet is.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és teletömjük vele a zsebet.  A zseb száját összehúzzuk, a mellet hintsük meg kivülről pirospaprikával,  majd 2-3 szelet baconnal körbetekerjük. A tepsit vagy tűzálló tálat kikenjük a zsiradékkal, és egymás mellé befektetjük a melleket.

A tálat fedjük le alufóliával, majd 180 fokra melegített sütőben 40 percig sütjük. Utána vegyük le a fóliát és további húsz percig pirítjuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint  kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Sonkás-tojásos nokedli

A tojásos nokedli a tavasz klasszikus magyar étele. Igazából csak akkor jön el a tavasz, amikor szombaton délben egy nagy halom fejes salátával ez kerül az asztalra. Ez azonban nem lehet akadálya, annak, hogy egy kicsit kísérletezzünk és feldobjuk a hagyományos ízeket.

recept főétel melegétel nokedli kaluska sonka tojás

Sonkás-tojásos nokedli

Tovább


Borjúszeletek bormártásban

Egész egyszerűen és könnyedén is lehet ünnepi fogást készíteni. Egy minőségi hús és egy könnyedén pikáns mégis ízgazdag mártás csodás kombináció.

recept főétel melegétel húsétel borjú bor mártás

Borjúszeletek bormártásban

Tovább


Mézes-csilis édesburgonya

Egy isteni köret amely egyszerre édes és csípős, pikáns finomság sült húsok mellé. De önállóan is finom.

recept melegétel főétel köret édesburgonya csili chili méz

Mézes-csilis édesburgonya

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.