Az egyik kedvenc ételem a rizottó, gyakran akkor kerül elő, amikor úgy kell valami finomság, hogy nem kell sokat vele foglalkozni. Elkészíteni könnyű, nem költséges, és cserébe isteni ízeket kapunk.  főétel melegétel rizottó cssirke gomba répa paprika zöldbab

Csirkés-rizottó

 

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell-filé
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
30 dkg gomba
15 dkg sárgarépa
15 dkg zöldbab
1 zöldpaprika paprika
40 dkg rizs
1 liter húsleves
15 dkg sajt

bors
zsiradék

Elkészítés:
A húst megtisztítjuk és felkockázzuk. Tisztítsuk meg a zöldségeket. A répát felkarikázzuk, a gombát felszeleteljük, a paprikát felcsíkozzuk, a zöldbabot 2 centis darabokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk.

Kevés zsiradékon a hagymát üvegesre pároljuk, mehet bele a csirkemell, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vékonyra szelt fokhagymát. Fehéredésig pirítjuk, majd lefedjük, és 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a zöldbabot és a sárgarépát, tovább pároljuk, majd pár perc múlva a paprikát és a gombát. Újabb néhány perc után hozzáadjuk a megmosott rizst, alaposan átkeverjük, majd felöntjük a húslevessel. Fedő alatt puhára pároljuk.

Tűzálló tálba öntjük, vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és sütőben közepes hőfokon rásütjük a sajtot.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.