Help Sales ÁSZF

Diós-áfonyás répatorta

Sokan még reflexből elutasítják a répatortát, azon a címen, hogy a répa levesbe való. Pedig a süteményben nem is érződik a répa íze, ellenben édesíti, lágyabbá és egészségesebbé tesz a süteményt. Nem mellesleg isteni finom. Én most ezt a változatot raktam össze.

recept édesség répa torta áfonya dió

Diós-áfonyás répatorta

Tovább


Tavaszelő saláta

A klasszikus magyaros, vagyis az ecetes-cukros salátalé manapság kissé visszaszorult. A fejessaláta és az uborkasaláta kivételével alig használjuk. Előretörtek a nyugati típusú majonézes vagy ecetes-olajos öntetű saláták. Ezeket nyomatja az Amerikából érkező egészség- és fitneszipar, pedig a miénk cseppet sem rosszabb.

Egy ilyen saláta lehet önálló alacsony kalóriájú fogás is, de remek savanyúság lehet bármilyen húsételhez. Ez a recept egy igazi átmeneti időszakra való. megvannak benne a téli zöldségek, de már felbukkannak a primőrök is.

recept saláta tavaszelő répa káposzta  uborka hagyma

Tavaszelő saláta
Hozzávalók:
répa
káposzta
kígyóuborka
hagyma vagy zöldhagyma

pici só
2 evőkanál 20%-os ecet
10 dkg cukor
1 csapott mokkáskanál bors
0,5 liter víz

Elkészítés:
A receptben szándékosan nem szerepelnek pontos mennyiségek, mindenki a saját ízlése és kedve szerint állítsa össze. Kiindulásnak jó az 1-1 egység répa-káposzta-uborkához fél egység hagyma.

A hozzávalókat megmossuk, a káposztát és a répát lereszeljük, az uborkát és a hagymát felkarikázzuk.

Salátaléhez 0,5 liter vízbe tegyünk két evőkanál 20 százalékos ecetet, és kb. 10 dekagrammm cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő.

A hozzávalók keverjük össze egy tálban. Készítsük el a salátalevet egy másik tálban. A zöldségeket csak pár perccel a tálalás előtt tegyük a lébe, így megőrzi frissességét is. Egy kevés sóval hintsük meg a salátát. Az általános tévhittel szemben nem csak a sós íz miatt, hanem a só ízfokozó hatása miatt is.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Télvégi tejszínes tokány

Egy klasszikus tokány kicsit franciás ízvilágú újragondolása.

Télvégi tejszínes tokány

Tovább


Sokszínű rakott csirke

Már nálunk is megjelentek a különböző színű sárgarépák. Lehet kapni, fehéret sárgát, vöröset és lilát is. Ez a szín kavalkád adott ötletet egy ételhez.

Sokszínű rakott csirke

Tovább


Csirkés-rizottó

Az egyik kedvenc ételem a rizottó, elkészíteni könnyű, nem költséges, és cserébe isteni ízeket kapunk. Ilyenkor ősszel a csirkehús mellé érdemes felhasználni a friss zöldségeket, különösen akkor, ha egy kis erdei gombához is hozzájutunk. De az év bármelyik szakában elkészíthető.

Csirkés-rizottó

Tovább

«
12345

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.