Csirkés-rizottó

Az egyik kedvenc ételem a rizottó, elkészíteni könnyű, nem költséges, és cserébe isteni ízeket kapunk. Ilyenkor ősszel a csirkehús mellé érdemes felhasználni a friss zöldségeket, különösen akkor, ha egy kis erdei gombához is hozzájutunk. De az év bármelyik szakában elkészíthető.

Csirkés-rizottó

Tovább


Vaddisznó ragu erdőkerülő módra

Egy szép nagy darab vaddisznócomb csodás ajándék. De nem csak jóféle pörköltet lehet belőle készíteni, egy izgalmas raguval egészen fantasztikus ételt lehet belőle kihozni. Ebben a fogásban van egy-két merész párosítás, de bízz bennem, a végeredmény valami káprázatos lesz.

recept főétel húsétel meleg étel vaddisznó répa gomba bor narancs

Vaddisznó ragu erdőkerülő módra

Tovább


Modern répamese

A kertész boldogsága. Az az arc.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

videó kertész répa

(via youtube)

Tovább


Novemberi melengető

Én olyan sűrűn szeretem a leveseket, hogy szinte megáll bennük a kanál. Ezt még lehet fokozni, ha nem levest, hanem egy leves alapú egytálételt készítünk. Akkor jó, ha a végén már a zöldség és tésztadarabok szinte kilógnak a fazékból. A tartalom a lényeg, a lé szinte mellékes. Ezekben a hideg napokban kellemesen melengeti a gyomrot.

recept leves egytálétel melegétel kelbimbó karfiol édesburgonya tészta répa

Novemberi melengető

Tovább


Ilyen különleges répa is létezik

A neve török fekete répa. Neve ellenére lilás, és ráadásul sárgarépa. És felkarikázva remekül mutat egy ételben.dizájn répa török fekete

Tovább

«
1234

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.