Sokan még reflexből elutasítják a répatortát, azon a címen, hogy a répa levesbe való. Pedig a süteményben nem is érződik a répa íze, ellenben édesíti, lágyabbá és egészségesebbé tesz a süteményt. Nem mellesleg isteni finom. Én most ezt a változatot raktam össze.

recept édesség répa torta áfonya dió

Diós-áfonyás répatorta

 

Hozzávalók:
20 dkg cukor
15 dkg vaj
25 dkg liszt
40 dkg sárgarépa
10 dkg dió
10 dkg vörös áfonya
4 tojás
1 dl olaj
1 mk só
1 tk őrölt fahéj
1mk szódabikarbóna
1 evőkanál sütőpor

A mázhoz:
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tej

Elkészítés:
A diót és az áfonyát durvára vágjuk, a répát lereszeljük.

A vajat habosra keverjük a cukorral, és folyamatos keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Jöhet bele az olaj, majd forgassuk bele a répát a diót és az áfonyát. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat, majd ezt is keverjük hozzá a masszához.

Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele a tésztát, egyenletesen terítsük el. 180 fokos sütőben légkeveréssel süssük 40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült.

 A mázhoz a vajat kis edényben kis lángon felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Felforraljuk, és ha a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről, és belekeverjük a kakaót. Alaposan dolgozzuk el, hogy ne legyen csomós. Melegen ráöntjük a süti tetejére, és egyenletesen eldolgozzuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint  kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.