Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Almás-diós-csokis sütemény

Élvezet kimaxolva: dió a tésztában, fűszeres alma a töltelék, és mindez megkoronázva egy csokimázzal. Mi kell még?recept tészta sütemény alma dió csoki

Almás-diós-csokis sütemény

Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
1 dl tej
20 dkg finomliszt
6 dkg darált dió
1 dl olaj
1 csomag sütőpor

A töltelékhez:
1 kg savanykás alma
cukor
fahéj

Tortamáz:
15 dkg vaj
1 evőkanál tej
15 dkg cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és félretesszük. A tojás sárgáját a porcukorral és a tejjel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a diót, az olajat, a sütőport, majd a tojások felvert habját. Kikent (28cm átmérőjű) tortaformában, légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.

Az almát megtisztítjuk lereszeljük, fahéjjal ízesítjük, és megpároljuk. Ízlés szerint édesítjük.  Hagyjuk kihűlni.

Vágjuk félbe a tortalapot, és egyenletesen terítsük rá a párolt almát. Majd fektessük rá a felső felét.

A vajat kis edényben lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt, és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről és belekeverünk a kakaót (a kakaót vagy egy kis szűrő segítségével vagy egy kanállal nyomjuk porrá, hogy ne legyen csomós a máz). A mázat melegen ráöntjük a süti tetejére, így 2-3 mm vastag lesz rajta a csoki réteg.

recept tészta sütemény alma dió csoki

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Amerikai almatorta

Sok alma, pikáns méz, ropogós dió. Ennyi kell egy tökéletes süteményhez.

recept sütemény tészta alma dió

Amerikai almatorta

Tovább


Diós-áfonyás répatorta

Sokan még reflexből elutasítják a répatortát, azon a címen, hogy a répa levesbe való. Pedig a süteményben nem is érződik a répa íze, ellenben édesíti, lágyabbá és egészségesebbé tesz a süteményt. Nem mellesleg isteni finom. Én most ezt a változatot raktam össze.

recept édesség répa torta áfonya dió

Diós-áfonyás répatorta

Tovább


Csokis-diós baklava

A baklava számos közel-keleti és balkáni ország konyhájában megtalálható. A törökök, arabok, görögök, örmények, bolgárok, szerbek egyaránt saját hagyományos édességeik között tartják számon. Rétestészta alapú édesség, amit dióval vagy pisztáciával töltenek meg és cukorral vagy mézzel ízesítenek.

Imádom ezt a keleti édességet, de most a fiam kedvence készült el, az igazi fúziós konyhának tekinthető recept.

recept tészta édesség keleti dió baklava csoki

Csokis-diós baklava

Tovább


Mézes-diós almás pite

Mert minden finomságot lehet még fokozni.

Az almás pite az egyik legalapvetőbb magyar édesség. Van, aki nyersen teszi bele az almát, és a kisülő levét kenyér vagy kekszmorzsával szívatja fel. Én inkább dinsztelve szeretem beletenni az almát, a fölösleges lé eltávozik, nem vastagítom más anyagokkal a tésztát. Elvégre minél vastagabb az almaréteg, annál jobb. De ezt a finom sütemény is lehet még izgalmasabbá, még jobbá tenni. Ez egy ilyen recept.

recept sütemény pite alma dió méz

Mézes-diós almás pite

Hozzávalók:

Tésztához:
25 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg porcukor,
2 dl tejföl,
55 dkg liszt,
1 sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor,
1 tojás,
citromhéj,
pici só,

Töltelék:
15-20 dkg darált dió,
1,5-2 kiló alma hámozva, reszelve, dinsztelve cukorral, fahéjjal,
néhány evőkanál méz

Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsolom, a többi hozzávalóval egyenletes állagúra gyúrom. Hűtőben pihentetem egy órát. Két részre osztom, majd lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtom az egyik felét. A tepsit vajazom, lisztezem. Az első tésztalapot beleteszem

A tésztalapra rászórom a darált diót, majd mintha firkálnék, rácsorgatom a mézet. Utána elterítem rajta az almát. A tészta másik felét is kinyújtom, és lefedem vele. Fél diókkal, és a maradék tésztából szaggatott figurákkal díszítem. Villával megszurkálom a tetejét, megkenem tojással.

Légkeveréses sütőben, 180 Celsius-fokon kb. 30 perc alatt elkészül.

recept sütemény pite alma dió méz

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint kilencvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább

«
12345

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.