Egy ultrakönnyű köret, amely maga az egyszerűség tökéletessége. Villámgyorsan elkészül, mert nem pároljuk, csak pirítjuk.
Pirított hagymás gombafejek
Egy ultrakönnyű köret, amely maga az egyszerűség tökéletessége. Villámgyorsan elkészül, mert nem pároljuk, csak pirítjuk.
Pirított hagymás gombafejek
Az egyik kedvenc ételem a rizottó, gyakran akkor kerül elő, amikor úgy kell valami finomság, hogy nem kell sokat vele foglalkozni. Elkészíteni könnyű, nem költséges, és cserébe isteni ízeket kapunk.
Csirkés-rizottó
Bár elsősorban az édes réteseket szeretjük, ki kell próbálni a csodás sós változatokat is. Egy kis sonka, gomba és rengeteg sajt.
Sonkás-gombás rétes
Egy könnyű, íz- és színgazdag, könnyen elkészíthető, nyári fogás. Tálalhatjuk rizzsel, vagy néhány szelet friss kenyérrel. De hidegen, pirítósra pakolva is isteni.
Nyári csirkeragu
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
10 dkg füstölt főtt sonka
10 dkg baconszalonna
1 közepes cukkini
3-4 újhagyma
50 dkg gomba
1 sárga paprika
1 zöld paprika
1 piros paprika
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kis doboz paradicsompüré
só
bors
oregánó
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk és apróra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk. A szalonnát és a sonkát felcsíkozzuk, a gombát felszeleteljük. Az újhagymát felkarikázzuk, a cukkinit és a paprikákat kockákra vágjuk.
A szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Összetörjük a fokhagymát és hozzáadjuk a paradicsompürével együtt. Elkeverjük és hozzáadjuk a húst és a sonkát, megsózzuk, megborsozzuk, majd fűszerezzük oregánóval. Alaposan átforgatjuk és fedő alatt pároljuk.
Ha a hús félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a gombát az újhagymát és a cukkinit. Végül készre pároljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint 95 000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Bár elsősorban az édes réteseket szeretjük, ki kell próbálni a csodás sós változatokat is. Ha marad egy kis főtt sonka,. az tökéletes alkalom a kipróbálására. Elég egy kis sonka vég, de tökéletesen jó a szeleteléskor leforgácsolódó apró darabok is. Készüljön belőle egy isteni rétes, amellyel a vendégek előtt sem vallunk szégyent.
Sonkás-gombás rétes
Hozzávalók:
1 csomag réteslap
50 dkg gomba
30 dkg főtt füstölt sonka
20 dkg félkemény sajt
10-15 dkg vaj
só
bors
Elkészítés:
A füstölt sonkáról leválasztjuk a zsíros részt. Külön-külön mindkettőt felkockázzuk. Egy serpenyőbe dobjuk a szalonnás részt és megsütjük. Kiszedjük a zsírból és félretesszük. Most a hús rész kerül a serpenyőbe, és azt is megsütjük. Ezt is kiszedjük a zsírból és félretesszük.
A gombát megmossuk és felszeleteljük. Rádobjuk a maradék zsírra, megborsozzuk, és nagy lángon megpirítjuk. A végén kicsit megsózzuk.
Olvasszuk fel a vajat. Csomagoljuk ki a réteslapot. Az első lapot terítsük egy konyharuhára. Kenjük meg az olvasztott vajjal, majd jöhet rá a következő lap és az újabb kenés. Így járunk el az utolsó lapig.
A lap kétharmadán osszuk el egyenletesen a gombát. Hintsük rá a megsütött sonkát és a szalonna kockákat, majd reszeljük rá a sajtot. Tekerjük fel a konyharuha segítségével úgy, hogy a szórt rész felől tekerjük az üresen hagyott harmad felé.
Tegyük tepsibe, vagy sütőlapra úgy, hogy a vége alulra kerüljön. Kenjük át vajjal.
180 fokra melegített sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.