A fokhagymás kefirben pácolás a csirkemell legjobb barátja.
Gombás-zöldhagymás csirkemell
A fokhagymás kefirben pácolás a csirkemell legjobb barátja.
Gombás-zöldhagymás csirkemell
Nincs vele sok munka, de egy hétvége, amíg elkészül. Ettől lesz tökéletes.
Imádom a vadat: sovány, íz-gazdag, egészséges hús. Porhanyós, zamatos falatok. Ez egy igaz lassú recept. Lassú, bár nincs vele sok munka, de meg kell adni neki az időt, hogy dolgozzon a pác. Péntek este a páclé elkészítése, szombaton pácolás, vasárnap főzés. Tűzhelyen se rossz, de az igazi bográcsban.
Pácolt vaddisznó-ragu erdei gombával
Így lesz a maradékból önálló fogás. Kitűnő kisérő egy esti saláta mellé.
Az egész úgy kezdődött, hogy amikor kirántunk valamit, mindig megmarad több-kevesebb tojás. Leggyakrabban úgy mentjük meg, hogy megsózzuk, és lisztet hozzáadva egy maccsos tésztát készítünk, majd ezt az olajba szaggatva megsütjük. Így remek köret lesz belőle.
Azután elkezdünk játszi ezzel a tésztával, különböző módon fűszerezzük ezt-azt adunk hozzá, és úgy sütünk belőle finom falatokat. így született ez a recept, amely a gyerekek kérésére önálló fogássá vált, már nem maradékból készül, hanem ez lesz a vacsora.
Sonkás-gombás gömböc
Hozzávalók:
tojás
liszt
só
bors
sonka
gomba
Elkészítés:
A sonkát és a gombát apró kockára vágjuk. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk. Fokozatosan annyi lisztet keverünk hozzá, hogy annyira kemény legyen, hogy kanállal szaggatva megálljon. Hozzáadjuk a sonkát és a gombát. Kanállal rászaggatjuk a zsemlemorzsa tetejére, és óvatosan megforgatjuk benn. Forró zsiradékban megsütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Több ezer Honda bezúzása
Macskaőrség: Tigrisek a Miskolci Állatkertben
Napi videó: Rosszul sikerült vízrebocsátás
Napi fotó: Sosem késő
Megkedveltem a spanyol Chorizot, ez a kellemes füstölt szárazkolbászt. Nagyon hasonlít a magyar füstölt kolbászhoz, de arányaiban és fűszerezésében némileg eltér attól. Néhány éve lehet nálunk is kapni, de a boltokban (ahogy a magyar kolbászok esetében is) csak nagyüzemi készítmények érhetőek el. A különbség pont ugyanakkora, mint a magyar háztáji kolbászok, és a boltban kaphatóak között. Spanyol nyaralás közben érdemes megkeresni a kis árusokat, apró hentesüzleteket, megkóstolni, majd bespájzolni az igazi Chorizoból.
Chorizo kolbászos csirke
Olyan rövid az a néhány hét, amikor igazán zsenge újkrumplit lehet kapni, ki is kell használni ezt az időszakot. Ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető egytálételt a mustáros pác teszi különlegessé. Pár a pác az elején csak a húst borítja, párolás közben szép lassan belepi a zöldségeket is.
Zöldséges-csirkés újkrumpli