Franciásan elegáns és színpompás hústekercs finom sajtos omlettel és egyéb finomságokkal töltve. Egy látványosan szép fogás az ünnepi asztalra.recept melegétel főétel húsétel sonka uborka karaj omlett

Színes karajtekercs

Hozzávalók:
1 kg kicsontozott karaj
9 tojás
1 kis pohár joghurt
1 púpos evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
15 dkg aromás félkemény sajt
csemege uborka
füstölt sonka

bors
fokhagyma
kevés zsiradék

Elkészítés:
A karajt csigavonalban felvágom és kiterítem. Körülbelül egy tepsi méretű téglalap lesz. Megsózom, megborsozom és zúzott fokhagymával megkenem.

Füstölt sonkát kisujjnyi darabokra vágom, és kevés zsiradékon átpirítom. A csemegeuborkát hosszában négyfelé vágom.

A tojásokat sóval habosra verek. A joghurtban csomómentesre elkeverem a lisztet és a sütőport, majd belekeverem a tojásba. A sajtot lereszelem és a masszába forgatom.

A sonkasütés után visszamaradt zsiradékot, elkenem egy tepsiben (kb. akkora legyen, mint az előkészített hús.) és ráöntöm a tojásos masszát. Sütőben 180 fokon, légkeveréssel, kb. 15 perc alatt omlettet sütök belőle. Akkor jó, ha kicsit barnul a teteje és nem folyékony a belseje.

A tepsiből a húsra borítom az elkészült omlettet. Megrakom a tetejét sonkával és a hosszú oldalára merőlegesen csemegeuborkával. Ezután szorosan feltekerem. Ha szükséges, hústűvel rögzíthetjük.  
Egy tűzálló tálat kikenek zsiradékkal, belefektetem a tekercset, lefedem. 180 fokra melegített sütőben 45 percig párolom, majd a fedést levéve 15 percig pirítom, közben locsolgatom a tetejét a pecsenyelével.

recept melegétel főétel húsétel sonka uborka karaj omlett

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.