Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Színes karajtekercs

Színpompás hústekercs finom sajtos omlettel és egyéb finomságokkal töltve. Egy látványosan szép fogás akár az ünnepi asztalra is.recept melegétel főétel húsétel sonka uborka karaj omlett

Színes karajtekercs

Hozzávalók:
1 kg kicsontozott karaj
9 tojás
1 kis pohár joghurt
1 púpos evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
15 dkg aromás félkemény sajt
csemege uborka
füstölt sonka

bors
fokhagyma
kevés zsiradék

Elkészítés:
A karajt csigavonalban felvágom és kiterítem. Körülbelül egy tepsi méretű téglalap lesz. Megsózom, megborsozom és zúzott fokhagymával megkenem.

Füstölt sonkát kisujjnyi darabokra vágom, és kevés zsiradékon átpirítom. A csemegeuborkát hosszában négyfelé vágom.

A tojásokat sóval habosra verek. A joghurtban csomómentesre elkeverem a lisztet és a sütőport, majd belekeverem a tojásba. A sajtot lereszelem és a masszába forgatom.

A sonkasütés után visszamaradt zsiradékot, elkenem egy tepsiben (kb. akkora legyen, mint az előkészített hús.) és ráöntöm a tojásos masszát. Sütőben 180 fokon, légkeveréssel, kb. 15 perc alatt omlettet sütök belőle. Akkor jó, ha kicsit barnul a teteje és nem folyékony a belseje.

A tepsiből a húsra borítom az elkészült omlettet. Megrakom a tetejét sonkával és a hosszú oldalára merőlegesen csemegeuborkával. Ezután szorosan feltekerem. Ha szükséges, hústűvel rögzíthetjük.  
Egy tűzálló tálat kikenek zsiradékkal, belefektetem a tekercset, lefedem. 180 fokra melegített sütőben 45 percig párolom, majd a fedést levéve 15 percig pirítom, közben locsolgatom a tetejét a pecsenyelével.

recept melegétel főétel húsétel sonka uborka karaj omlett

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Sonkás-gombás rétes

Bár elsősorban az édes réteseket szeretjük, ki kell próbálni a csodás sós változatokat is. Egy kis sonka, gomba és rengeteg sajt.

recept tészta rétes sós sonka gomba sajt

Sonkás-gombás rétes

Tovább


Chilis pulykamell-csíkok édesburgonyával

Az édesburgonya egyre népszerűbb nálunk is, és most már folyamatosan kapható a nagyobb üzletekben. Ez a kellemes ízű zöldség, amely ízében egyfajta átmenet a burgonya és a sütőtök között remek alapanyag és kísérője a baromfihúsnak. Egy egyszerű recept, amely tegnap este lett összedobálva az itthon talált alapanyagokból.recept melegétel főétel húsétel baromfi pulykamell sonka batáta édesburgonya

Chilis pulykamell-csíkok édesburgonyával

Tovább


Sonkás-tojásos nokedli

A tojásos nokedli a tavasz klasszikus magyar étele. Igazából csak akkor jön el a tavasz, amikor szombaton délben egy nagy halom fejes salátával ez kerül az asztalra. Ez azonban nem lehet akadálya, annak, hogy egy kicsit kísérletezzünk és feldobjuk a hagyományos ízeket.

recept főétel melegétel nokedli kaluska sonka tojás

Sonkás-tojásos nokedli

Tovább


Sonkás-gombás rétes

Bár elsősorban az édes réteseket szeretjük, ki kell próbálni a csodás sós változatokat is. Ha marad egy kis főtt sonka,. az tökéletes alkalom a kipróbálására. Elég egy kis sonka vég, de tökéletesen jó a szeleteléskor leforgácsolódó apró darabok is.  Készüljön belőle egy isteni rétes, amellyel a vendégek előtt sem vallunk szégyent.

recept tészta sós rétes sonka gomba

Sonkás-gombás rétes

 

Hozzávalók:
1 csomag réteslap
50 dkg gomba
30 dkg főtt füstölt sonka
20 dkg félkemény sajt
10-15 dkg vaj

bors
 

Elkészítés:
A füstölt sonkáról leválasztjuk a zsíros részt. Külön-külön mindkettőt felkockázzuk. Egy serpenyőbe dobjuk a szalonnás részt és megsütjük. Kiszedjük a zsírból és félretesszük. Most a hús rész kerül a serpenyőbe, és azt is megsütjük. Ezt is kiszedjük a zsírból és félretesszük.

A gombát megmossuk és felszeleteljük. Rádobjuk a maradék zsírra, megborsozzuk, és nagy lángon megpirítjuk. A végén kicsit megsózzuk.

Olvasszuk fel a vajat. Csomagoljuk ki a réteslapot. Az első lapot terítsük egy konyharuhára. Kenjük meg az olvasztott vajjal, majd jöhet rá a következő lap és az újabb kenés. Így járunk el az utolsó lapig.

A lap kétharmadán osszuk el egyenletesen a gombát. Hintsük rá a megsütött sonkát és a szalonna kockákat, majd reszeljük rá a sajtot. Tekerjük fel a konyharuha segítségével úgy, hogy a szórt rész felől tekerjük az üresen hagyott harmad felé.

Tegyük tepsibe, vagy sütőlapra úgy, hogy a vége alulra kerüljön. Kenjük át vajjal.

180 fokra melegített sütőben  kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.