A tojásos nokedli a tavasz klasszikus magyar étele. Igazából csak akkor jön el a tavasz, amikor szombaton délben egy nagy halom fejes salátával ez kerül az asztalra. Ez azonban nem lehet akadálya, annak, hogy egy kicsit kísérletezzünk és feldobjuk a hagyományos ízeket.  

recept főétel melegétel nokedli kaluska sonka tojás

Sonkás-tojásos nokedli

 

Hozzávalók:
0,5 kg finomliszt
2+10 tojás
3 dl víz
20 dkg füstölt főtt sonka
0,5 + 1 kávéskanál
1 evőkanál zsiradék

Elkészítés:

A lisztre ráütöm a két tojást, hozzáadom a sót, és a vizet fokozatosan adagolva csomómentesre lekeverem. A 10 tojást a kanál sóval habosra keverem.

A sonkáról leválasztom a szalonnás részt, apróra kockázom, és a kanál zsíron ropogósra sütöm. Kiszedem és félreteszem. A sonkát is apró kockákra vágom és a zsiradékon megpirítom.

A tésztát lobogó forró, sós vízbe szaggatom. Miután feljött a víz tetejére leszűröm, és a sonkás zsiradékra dobom. alaposan összeforgatom, hogy átjárja az íze. Felforralom, és egy nagyon kicsit rápirítok, mielőtt hozzáadom a tojást. Állandó forgatás mellett készre sütöm.

Tálaláskor meghintem a sült szalonna kockákkal. Természetesen ecetes fejes salátával tálalom.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.