Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sonkás-tojásos nokedli

A tojásos nokedli a tavasz klasszikus magyar étele. Igazából csak akkor jön el a tavasz, amikor szombaton délben egy nagy halom fejes salátával ez kerül az asztalra. Ez azonban nem lehet akadálya, annak, hogy egy kicsit kísérletezzünk és feldobjuk a hagyományos ízeket.

recept főétel melegétel nokedli kaluska sonka tojás

Sonkás-tojásos nokedli

Tovább


Medvehagymás tojásos nokedli

Ne hagyd ki, megéri. A legautentikusabb tavaszi ételt is lehet überelni.

Tovább


Medvehagymás galuska

Ha szeretsz kísérletezni, próbáld ki! Megéri.

Tovább


Túrós galuska

A hétvégén úgy adódott, hogy finom paprikás csirke volt az ebéd galuskával. Végül úgy alakult, hogy a paprikás elfogyott, de galuskából még maradt egy jó jókora halom. Az első gondolatom az volt, hogy másnap ráütök néhány tojást, és már csak egy kis fejes saláta kell a tojásos nokedlihez. Ekkor villant be az ötlet, miért ne lehetne a tojásos galuska édes. Miért ne lehetne nokedliből édes tésztát készíteni. Így született meg a túrós galuska receptje. Darapos meggydzsemmel fenséges volt. recept főétel melegétel hidegétel tészta galuska nokedli túró

Tovább


Medvehagymás tojásos nokedli

A magyar konyhának kevesebb ikonikus tavaszi fogása van, mint a tojásos nokedli friss fejes salátával. Klasszikusan egyszerű recept mégis egyszerűen zseniális. De még ezzel is el lehet játszadozni a konyhában.

Egy hónappal ezelőtt a bográcsban főtt marhalábszár pörkölt mellé már kipróbáltam a medvehagymás galuskát. Annyira ízlett mindenkinek, hogy adta magát, hogy ezzel nem ér véget ennek a köretnek a karrierje. Rögtön eszembe jutott, meg kell próbálni  a medvehagymával készült tojásos nokedlit. Az ötletet hamar tett követte, és nem bántam meg a kísérletezést.

A recept mindössze abban különbözik a klasszikus tojásos nokedliétől, hogy a még nyers galuskatésztába szárától megfosztott, finomra vágott medvehagymát tettem. Innentől a recept változatlan. Óriási sikert aratott, az a kis plusz íz nagyon feldobta.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Az Amazonas esőerdő mélyén

Napi videó:   Az Operaház új imázsfilmje

Napi fotó:  Medve körtánc

Macskaőrség:   Vajon melyik a legjobb macskazúg?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.