A hétvégén úgy adódott, hogy finom paprikás csirke volt az ebéd galuskával. Végül úgy alakult, hogy a paprikás elfogyott, de galuskából még maradt egy jó jókora halom. Az első gondolatom az volt, hogy másnap ráütök néhány tojást, és már csak egy kis fejes saláta kell a tojásos nokedlihez. Ekkor villant be az ötlet, miért ne lehetne a tojásos galuska édes.  Miért ne lehetne nokedliből édes tésztát készíteni. Így született meg a túrós galuska receptje. Darapos meggydzsemmel fenséges volt. recept főétel melegétel hidegétel tészta galuska nokedli túró

 

Túrós galuska
Hozzávalók:
60 dkg galuska
50 dkg túró
5 tojás
20 dkg cukor
5-6 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
rumba áztatott mazsola

Elkészítés:
Ha nincs kész galuskánk, a hagyományos módon elkészítjük a megfelelő mennyiséget. Amíg fő, olvasszuk fel a vajat egy tűzálló tálban, és a kifőtt galuskát alaposan forgassuk át benne. Így a galuska nem tapad össze. Várjuk meg, amíg kihűl.

A tojássárgáját keverjük habosra cukorral és a vaníliás cukorral. Óvatosan forgassuk bele a túrót, hogy ne nagyon törjön össze. Adjuk hozzá a mazsolát, és ezt keverjük össze a galuskával. A tojásfehérjéből verjünk habot, és óvatosan forgassuk bele a keverékbe.

160 fokos sütőben villapróbáig süssük.recept főétel melegétel hidegétel tészta galuska nokedli túró

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint harminchétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  London 1870-2016
Macskaőrség:   Macskafelülés
Napi videó:   Skorpiócsapás
Napi fotó: PC-t építettem

recept főétel melegétel hidegétel tészta galuska nokedli túró