Ha szeretsz kísérletezni, próbáld ki! Megéri.Recept főétel melegétel köret galuska nokedli zöld medvehagyma

 

A medvehagymában az a zseniális, hogy szinte mindenben felhasználható. Egyetlen problémát az jelenthet, ha valakit zavar a klorofilból adódó zöld szín. De ezt a tulajdonságát szándékosan is felhasználhatjuk, hogy valamilyen különlegességet készítsünk. Nagyon feldobja a tányérunkat, ha a hagyományos fehér színű galuska helyett zöld színűt tálalunk. A fokhagymás-zöldhagymás íz pedig külön pikáns ráadás.

Az elkészítése egyszerű. Keverjünk ki egy adag hagyományos galuskatésztát. Fogjunk egy kis csomag medvehagymát. A levelet tépjük le a száráról. Adjunk hozzá kevés vizet, és turmixoljuk péppé. Adjuk hozzá a galuskatésztához, és dolgozzuk bele alaposan. Kedved szerint állítsd be a zöld színét. Ha felhígította a tésztát, adjunk még hozzá egy kis lisztet.

Főzzük ki, és már tálalható is.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Rendőrállomásból családi otthon
Macskaőrség:   Pincér! A vacsorámat!
Napi videó:  A bemondó rémálma  
Napi fotó:
Nem így tervezte

Recept főétel melegétel köret galuska nokedli zöld medvehagyma