Piedone mi másról lenne híres pofonjai mellett, mint a legendás hagymás babról, amelyet olyan gyakran evett filmjeiben. Pedig tudjuk, hogy „Csak a Puffin lekvár ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot”. De egy finom hagymás bab nem csak a serpenyőben állja meg a helyét, hanem egy isteni feltétje lehet egy lepénykenyérnek.

Recept tészta lepény piedone hagyma bab szalonna

Piedone kenyérlepény

 

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
1 dkg élesztő
2 dl tej
1,5 mokkáskanál só
3 evőkanál oliva olaj
kevés cukor

20 dkg félkemény sajt
1 doboz fehérbab sós lében konzerv
20 dkg húsos szalonna
2 fej hagyma
tejföl

Elkészítés:
A tejben kevés cukorral megfuttatjuk az élesztőt. közben csíkozzuk fel a szalonnát, karikázzuk fel a hagymát, reszeljük le a sajtot, és szűrjük le a babot.

A lisztet tálba öntjük, elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az oliva olajat és az élesztős tejet. Gyúrjunk belőle könnyű tésztát.

Borítsuk ki lisztezett deszkára és nyújtsuk nagy tepsi méretűre. Tegyük rá a tepsire vagy a sütőlapra. Kenjük meg vastagon tejföllel. Szórjuk meg egyenletesen a hagymával, a szalonnával és a babbal. Végül fedjük le a sajttal.

30-45 percet hagyjuk kelni. 180 fokra melegített légkeveréses sütőben süssük meg.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint 95.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.