A téli körte az egyik legízletesebb körte. Bár éretlennek látszik, vastag héja alatt rendkívül ízes húst találunk: édes zamatos, leveses. Pont emiatt tökéletese alkalmas dzsemnek: Nem kell elfőzni a sok levét, maradjon darabos, ne vesszen el a friss íz. Egy kis savanyú íz tökéletesen kiemeli legjobb tulajdonságait.

Recept tartósítás dzsem téli körte citrom

Citromos körte dzsem

 

Hozzávalók:
3,5 kg téli körte
50dkg cukor
fél citrom
2-4 csomag dzsemfix

Elkészítés:
A téli körtét megmosom, meghámozom, kivágom a magházát, majd apró kockára vágom. Egy fazékban az egészet felforralom.  Merülőmixerrel kicsit megtöröm, úgy, hogy maradjon egész is. A fél citromot felkarikázom, kimagozom, majd hozzáadom a cukrot.
Felforralom, kóstolom, beállítom a cukor-savanyú íz arányát.
Attól függően, hogy mennyire leveses a gyümölcs, 2-4 csomag Dzsemfixet belekeverek, majd 3 perces forralás után tiszta üvegekbe szedem és lezárom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Amikor az állatok hibáznak
Macskaőrség:  Gitároktató  
Napi videó:  
Hát ezért repülünk
Napi fotó:   A kabrió előnye

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

Recept tartósítás dzsem téli körte citrom