Még Piedone is megnyalná mind a tíz ujját.
Bár itt a nyár, a kerti sütések és a friss saláták ideje, időnként valaki felbukkan a családból, hogy de jó lenne egy kis hagymás babot enni. Ha már itt a nyár, a klasszikus ételt gazdagítsuk egy kis magyaros lecsós ízzel.
Lecsós bab
Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna
3 közepes fej hagyma
2 doboz (400/240gr) paradicsomos bab konzerv
1 doboz kukorica
5 pár virsli
1 paradicsom
3 kápia paprika
csilisbab fűszerkeverék
bazsalikom levél
rozmaring levél
Elkészítés:
A szalonnát kockákra vágom, és üvegesre pirítom, majd rádobom a szálasra vágott hagymát. Amikor a hagyma üveges lesz, hozzáadom a felkarikázott virslit, a felszeletelt paradicsomot, és a csíkokra vágott paprikát. Ízesítem a fűszerkeverékkel, apróra vágott bazsalikommal és rozmaringgal. Amikor a paprika megfonnyad, hozzáadom a babot és a kukoricát, felforralom, és már tálalható is.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Megkínzott autó
Macskaőrség: Egy falatot sem adok
Napi videó: Lágy földet érés
Napi fotó: Közös fotó