Ha tavasz, akkor medvehagyma. Annyi minden finomságot lehet belőle csinálni, de nálam az első csomagból mindig pogácsa készül. Ez egy egyszerű de nagyon finom túrós változat.
Túrós-medvehagymás pogácsa
Ha tavasz, akkor medvehagyma. Annyi minden finomságot lehet belőle csinálni, de nálam az első csomagból mindig pogácsa készül. Ez egy egyszerű de nagyon finom túrós változat.
Túrós-medvehagymás pogácsa
Egy omlós, puha, fehér kenyér, amely a fokhagymás vajtól egészen fantasztikus aromát kap. Nem is kell hozzá semmi, csak letörünk belőle egy darabot és elmajszoljuk.
Fokhagymás kenyér
Hajdanában a szegények eledele volt a héjában sült krumpli, ma a reformkonyha egyik kedvence. Lehet egyszerűen csak önmagában ennyi, kevés sóval és vajjal (esetleg pecsenyezsírral) fenséges. Tökéletes köret sültek mellé, kerti sütögetés esetén szinte elengedhetetlen.
De ezt az egyszerű ételt is el lehet túlozni, pont annyira, hogy a tökéletességig fokozzuk.
Héjában sült burgonya gazdagon
Zöldhagyma (esetleg tavasszal medvehagyma) és finom sajtok. Mi más kell egy egyszerű, de finom vacsorához?
Zöldhagymás kétsajtos kenyérlepény
Vastagon megkenve fokhagymás tejföllel, kétféle sajttal, hogy tökéletes legyen.
Imádom a kenyerek és péksütemények minden fajtáját, de szívemhez talán a legközelebb a kenyérlepények állnak. Legyen, csak önmagában, vagy készüljön belőle, pomposka vagy pizza, mindegy, egyik jobb, mint a másik. Minden nép kitalálta a sajátját, gyakran nem is állnak messze egymástól. Hogy mit rakunk a tetejére? Csak a fantáziánk és a hűtőszekrény tartalma szab határt.
Ez a recept szintén nagy kedvenc: a fokhagymás tejföl tökéletes alap, a sült sonka és a lilahagyma tökéletes páros, ezt koronázza meg a mozzarella selymes nyúlóssága, és a cheddar finom aromája.
Sonkás-lilahagymás lepény