Az emberi gyomor időnként – valljuk be, főleg esti komolyabb italozás után – kívánja a savanyút. Ez egy ilyen alkalomra való saláta. A savassága nyugtatja a gyomrot, mégsem irritálóan savanyú, és éhség elűzésére is kiváló. De egy sült mellé is remek köret. Kiadós és gyorsan elkészíthető.
Másnapos saláta
Hozzávalók:
30 dkg tejföl
10 dkg majonéz
4 dkg mustár
2 dkg porcukor
30-35 dkg vegyes savanyúság
1 nagy fej hagyma
3-4 fej erős vagy édes ecetes almapaprika
1 doboz morzsolt csemegekukorica
Elkészítés:
A tejfölt elkeverjük a majonézzel, a mustárral és a porcukorral.
A vegyes savanyúságból nagyjából kinyomjuk a levét, és apróra vágjuk.
A hagymát kissé nagyobb darabokra vágjuk.
Az almaparikát félbe vágjuk, eltávolítjuk a magházat és nagyobb darabokra vágjuk.
A kukoricáról leöntjük a levét.
Ezeket beletesszük a mártásba és alaposan átkeverjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint 95.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.