Egy isteni köret amely egyszerre édes és csípős, pikáns finomság sült húsok mellé. De önállóan is finom.
Mézes-csilis édesburgonya
Egy isteni köret amely egyszerre édes és csípős, pikáns finomság sült húsok mellé. De önállóan is finom.
Mézes-csilis édesburgonya
Hajdanában a szegények eledele volt a héjában sült krumpli, ma a reformkonyha egyik kedvence. Lehet egyszerűen csak önmagában ennyi, kevés sóval és vajjal (esetleg pecsenyezsírral) fenséges. Tökéletes köret sültek mellé, kerti sütögetés esetén szinte elengedhetetlen.
De ezt az egyszerű ételt is el lehet túlozni, pont annyira, hogy a tökéletességig fokozzuk.
Héjában sült burgonya gazdagon
Nem, nem azért csíp kétszer, de még az is lehetséges.
Ez egy különleges babsaláta nem azért készült, hogy önálló salátaként fogyasszuk, bár ezt is megtehetjük. Ezt inkább savanyúságként ajánlom különféle sültek mellé, egy grillezés mellé egyszerűen tökéletes. Azért kétszer csípős, mert almapaprika és pepperoni paprika is van benne. Készülhet nyers hagymával, de ecetes gyöngyhagymával is. Ha utóbbi mellett döntünk a bab kivételével minden hozzávaló megvásárolható hozzá egy piaci savanyúságosnál, és ezért gyorsan összeállíthatjuk.
Kétszer csípős babsaláta
Egy újabb recept, amit a véletlen szült. Savanyú káposztát akartam venni az üzletben. Megnéztem a polcot, ott álltak műanyag vödrökben. Felkaptam az egyiket és beraktam a kocsiba.
Csak itthon vettem észre hogy nem savanyú káposzta volt, hanem csípős savanyú káposztata-saláta. Valószínűleg egy "kedves vásárló" menet közben meggondolta magát, és kirakta a kocsijából, de nem a helyére vissza.
Hirtelen nem tudtam mit kezdjek vele. Eredeti tervem szerint dinsztelt savanyú káposztát terveztem. Megkóstoltam a salátát. Savanyított káposztából készült. kellemesen csípős és édes. Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttem, ha így alakult, ezt dinsztelem meg. Nem bántam meg a döntésemet, a végeredmény isteni lett: Egy édes-savanykás-csípős ízdömping.
Csípős dinsztelt savanyított káposzta
Egy ultrakönnyű köret, amely maga az egyszerűség tökéletessége. Villámgyorsan elkészül, mert nem pároljuk, csak pirítjuk.
Pirított hagymás gombafejek