Egy recept, amibe igazán beleszerelmesedtem. Egy bécsi szelet, és bécsi krumplisaláta: a tökéletes párosítás. Sok helyen lehet olvasni, hogy ez a recept az eredeti, igazi, klasszikus, de mint sok ételnek, ennek is számtalan fajtája van. Bécs egyetlen utcájában is ehetünk két különféle ízesítésű salátát. Több félét próbáltam már ki, magam is kreáltam egyet, de most ez a recept a kedvencem. Érdemes előző nap elkészíteni, mert kell egy kis idő, amig kihűl és összeérik.
Bécsi krumplisaláta
Hozzávalók:
80 dkg salátaburgonya
0,5 liter húsleves, vagy alaplé
2 kisebb lilahagyma
4 ek. olivaolaj
1 ek. mustár
4 ek. tárkonyecet
2 tk. cukor
1 mk. őrölt fehérbors
só
kevés snidling
Elkészítés:
A krumplit sós vízen megfőzzük, meghámozzuk, fél centiméter vastag karikákra vágjuk. Egy fél krumplit tegyünk félre. Tegyük egy tálba, és adjuk hozzá a finomra vágott lilahagymát. Ha kihűlt, öntsük fel forró húslevessel, és fedjük le. Tegyük félre, hagyjuk kihűlni.
Tegyük egy kis tálba az olajat, a mustárt, az ecetet, adjuk hozzáa cukrot, a borsot, ízlés szerint sózzuk meg. Adjuk hozzá a maradék fél burgonyát, és mixerrel krémesítsük. Locsoljuk a kihűlt burgonyára, adjuk hozzá a snidlinget, és óvatosan forgassuk össze. Hűtőben legalább egy órát pihentessük, hogy összeérjenek az ízek. De másnapra az igazi.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.