Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bécsi krumplisaláta

Egy recept, amibe igazán beleszerelmesedtem. Egy bécsi szelet, és bécsi krumplisaláta: a tökéletes párosítás. Sok helyen lehet olvasni, hogy ez a recept az eredeti, igazi, klasszikus, de mint sok ételnek, ennek is számtalan fajtája van. Bécs egyetlen utcájában is ehetünk két különféle ízesítésű salátát. Több félét próbáltam már ki, magam is kreáltam egyet, de most ez a recept a kedvencem. Érdemes előző nap elkészíteni, mert kell egy kis idő, amig kihűl és összeérik.

recept köret saláta bécsi krumpli burgonya

Bécsi krumplisaláta

Tovább


Nagyi libazsíros pogácsája

Igazi gazdag pogácsa, ahogy a csak a nagyi tudja elkészíteni. Benne van minden, ami tökéletessé teszi. Krumplis tészta alap, megvadítva egy kis libazsírral, harsogó zöldhagyma, és az elmaradhatatlan sajtszórás. Külön ajánlom, hogy lila-zöldhagyma legyen. De ha nincs jó lesz lilahagymával is. recept tészta pogácsa krumplis zöldhagyma libazsír

Nagyi libazsíros tavaszi pogácsája

Tovább


Tepsiben sült burgonya

Lehetne egyszerű köret is, de néhány apró trükkel nagyon finom önálló fogás lehet belőle. És egy nyári estén, a teraszon, egy sör mellett... recept főétel burgonya krumpli szalonna zöldhagyma tejföl

Tepsiben sült burgonya

Tovább


Pogácsa helyett malacka

Egy nagyon finom és egyszerűen elkészíthető sós sütemény. Egy kis kézügyességet igényel, de a gyerekek rajongani fognak érte. Húsvétra jó móka.

malacka pogácsa túró burgonya krumpli

Malacka

Tovább


Héjában sült burgonya gazdagon

Hajdanában a szegények eledele volt a héjában sült krumpli, ma a reformkonyha egyik kedvence. Lehet egyszerűen csak önmagában ennyi, kevés sóval és vajjal (esetleg pecsenyezsírral) fenséges. Tökéletes köret sültek mellé, kerti sütögetés esetén szinte elengedhetetlen.

De ezt az egyszerű ételt is el lehet túlozni, pont annyira, hogy a tökéletességig fokozzuk. recept köret egytáétel sült melegétel burgonya krumpli héjában sült bacon tejföl hagyma sajt

Héjában sült burgonya gazdagon

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.