Lehetne egyszerű köret is, de néhány apró trükkel nagyon finom önálló fogás lehet belőle. És egy nyári estén, a teraszon, egy sör mellett...
Tepsiben sült burgonya
Lehetne egyszerű köret is, de néhány apró trükkel nagyon finom önálló fogás lehet belőle. És egy nyári estén, a teraszon, egy sör mellett...
Tepsiben sült burgonya
Egy nagyon finom és egyszerűen elkészíthető sós sütemény. Egy kis kézügyességet igényel, de a gyerekek rajongani fognak érte. Húsvétra jó móka.
Malacka
Hajdanában a szegények eledele volt a héjában sült krumpli, ma a reformkonyha egyik kedvence. Lehet egyszerűen csak önmagában ennyi, kevés sóval és vajjal (esetleg pecsenyezsírral) fenséges. Tökéletes köret sültek mellé, kerti sütögetés esetén szinte elengedhetetlen.
De ezt az egyszerű ételt is el lehet túlozni, pont annyira, hogy a tökéletességig fokozzuk.
Héjában sült burgonya gazdagon
Egy látványos és igen finom fogás a Tolnai pecsenye, alapjaiban hasonlít a Brassóira, de annak egy felturbózott változata. Több féle alapanyagból készül, és némileg más az elkészítése is.
Tolnai pecsenye
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell-filé
25 dkg gomba
1 kis doboz zöldbab-konzerv
10-15 dkg császárhús
80 dkg krumpli
só
bors
pirospaprika
kevés zsiradék
Elkészítés:
A krumplit felkockázzuk. A gombát felszeleteljük, a császárhúst vékony szeletei újjnyi csíkokra vágjuk. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával.
A császárhúst zsírjára sütjük, kiszedjük egy tálba. A forró serpenyőben, a visszamaradt zsiradékon a csirkemellet készre sütjük (ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot), és szintén kiszedjük egy tálba. A megmaradt fűszereses zsiradékon megpirítjuk a gombát. Közben a kockára vágott krumplit olajban megsütjük. Amikor a gomba megpirult, a serpenyőbe visszatesszük a császárhúst és a csirkemellet, hozzáadjuk a lecsöpögtetett zöldbabot. Felforrósítjuk. Hozzáadjuk a sült krumplit, összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Egy finom puha péksütemény, amelynek közepében saját levében párolódik meg a virsli, miközben kívülről finom ropogósra sül. A tetejére olvadt sajt külön fokozza az isteni ízélményt. Csak óvatosan vele, nehéz abbahagyni az evést.
Sütőben sült virsli krumplis kabátban