Hajdanában a szegények eledele volt a héjában sült krumpli, ma a reformkonyha egyik kedvence. Lehet egyszerűen csak önmagában ennyi, kevés sóval és vajjal (esetleg pecsenyezsírral) fenséges. Tökéletes köret sültek mellé, kerti sütögetés esetén szinte elengedhetetlen.

De ezt az egyszerű ételt is el lehet túlozni, pont annyira, hogy a tökéletességig fokozzuk. recept köret egytáétel sült melegétel burgonya krumpli héjában sült bacon tejföl hagyma sajt

Héjában sült burgonya gazdagon

 

Hozzávalók:
nagyméretű burgonyák
húsos füstölt szalonna
gouda sajt
20 százalékos tejföl
fokhagyma
zöldhagyma

Elkészítés:
A receptben nem adok meg pontos mennyiségeket, mindenki a saját ízlése szerint állítsa össze.

A burgonyákat víz alatt alaposan sikáljuk meg körömkefével. Szárítsuk le és vágjuk félbe. Tegyük egy tepsibe vágott felével felfelé, majd 180 fokon légkeveréssel süssük puhára.
Amíg sül, a húsos szalonnát vágjuk apró kockákra, és süssük ropogósra. A fokhagymát törjük össze és keverjük el a tejföllel. A sajtot reszeljük le, a zöldhagymát karikázzuk fel.

Amikor a krumpli megpuhul és szép barna lesz, vegyük ki a tepsit a sütőből. A krumplik vágott felső felét vagdossuk be és kicsit törjük össze. Ízlés szerinti mennyiségű sült szalonnát szórjunk rá, és csorgassunk rá a zsírból, hogy a bevágásokon keresztül eljusson a belsejébe. Hintsük meg vastagon reszelt sajttal, és toljuk vissza a sütőbe.

Ha ráolvadt a sajt, vegyük ki, tegyünk rá a fokhagymás tejfölből bőségesen, és szórjuk meg a zöldhagymával. Azonnal tálaljuk.

recept köret egytáétel sült melegétel burgonya krumpli héjában sült bacon tejföl hagyma sajt

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint kilencvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.