Igazi gazdag pogácsa, ahogy a csak a nagyi tudja elkészíteni. Benne van minden, ami tökéletessé teszi. Krumplis tészta alap, megvadítva egy kis libazsírral, harsogó zöldhagyma, és az elmaradhatatlan sajtszórás. Külön ajánlom, hogy lila-zöldhagyma legyen. De ha nincs jó lesz lilahagymával is. recept tészta pogácsa krumplis zöldhagyma libazsír

Nagyi libazsíros tavaszi pogácsája

 

Hozzávalók:
55 dkg liszt
30 dkg főtt áttört krumpli
15 dkg zöldhagyma zöldje
3 db tojás sárgája
10 dkg libazsír
4 mk. só
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
pici cukor
reszelt sajt
1 tojás kenésre

Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatjuk a tejben a cukorral. A zsírt elmorzsoljuk a lisztben, majd az összes összetevőből tésztát gyúrunk. Meleg helyen kb. fél órát kelesztjük.

Lisztezett deszkára tesszük, és kb. fél centiméter vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a libazsírral, egyenletesen rászórjuk az apróra vágott hagymátzöldet. Négy részre vágjuk, és a négy részt egymásra fektetjük. A felezővonalánál tenyér élével belapítjuk, és félbe hajtjuk. Tegyük félre 15 percre kelni.

Kinyújtjuk 1 centiméter vastagságúra. Késsel bevagdossuk a tetejét,  kb. 4x4cm-es kockákra vágjuk. Megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, és kb. 20-30 percig újra kelesztem.

180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel világos barnára sütöm.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.