Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Krumpli ágyon sült kolbász

Gyorsan elkészíthető étel azokra a napokra kitalálva, amikor nincs sok időnk főzőcskézni , de valami finomat ennénk. Félig párolt félig sült finomság, a szalonnából és kolbászból kifolyó fűszeres zsírt a krumpli ízesíti.recept melegétel főétel sült krumpli burgonya kolbász szalonna

Krumpli ágyon sült kolbász

Tovább


Csipegető-tál

Egy recept, amit az élet és a foci-vb írt. Fiam nem is olyan régen mutatott nekem egy képet, amin nagy halomba sült krumpli és rajta mindenféle apróra vágott húsok voltak. Nagyon tetszett neki, hogy milyen klasszul lehet ezt közösen csipegetni. A foci vb idején összegyűltünk néhányan, és valamilyen étellel is ki kellett rukkolnom. Ekkor jutott eszembe a kép. Elkészítettem a magam változatát, és hatalmas sikere lett. Középre került a nagy tányér, körbeültük, és kézzel csipegettük a falatokat. Háromszor kellett megismételnem. Így született meg a csipegető tál. A recept maga rendkívül egyszerű, az általa nyújtott élmény teszi igazán különlegessé.

Csipegető-tálrecept főétel húsétel melegétel krumpli sertés bacon sonka buli

Tovább


Pecsenyezsíron párolt-sült burgonya

Egy egyszerű trükkel csodát lehet tenni.

Tovább


Sváb rongyos rétes

Szűkebb hazámban, Csömörön szeptember utolsó szombatján tartjuk a szüreti fesztivált. Ennek elmaradhatatlan programja a főzőverseny, ahol az egyetlen szabály, hogy bográcsban kell az ételt megfőzni. Az évek során rengeteg jobbnál jobb, babos, káposztás ételek készültek, sokféle leves, pörkölt, és egytálétel került a három mesterszakácsból álló, szakmai zsűri elé.

Idén valami különlegességgel akartam előrukkolni. A főzőverseny a kezdetekben még sváb főzőversenyként indult, ezért úgy döntöttem, hogy visszatérek a gyökerekhez. Régi sváb receptek után kutakodtam, amikor megakadt a szemem egy baranyai recepten: sváb rongyos rétes. Nem bográcsos recept, de kíváncsi lettem. Mikor olvastam, rájöttem, hogy ez valójában nem is rétes, és bográcsban is el lehet készíteni. Csapatunk ezzel a recepttel indult a versenyen, amivel el is nyertük a fődíjat.

recept tésztaétel édesség rétes gombóc sváb krumplis dió lekvár búzadara

Sváb rongyos rétes

Tovább


Hétvégi dizájn: Rakéta krumplinyomó

hétvégi dizájn krumplinyomó rakétahétvégi dizájn krumplinyomó rakéta

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Azok a csodálatos kivitelezők
Macskaőrség: Isztambul macskái 
Napi videó: 
Helsinki  
Napi fotó: 
Patrick Swayze jobban csinálta

(via instagram)

hétvégi dizájn krumplinyomó rakéta

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.