Egy recept, amit az élet és a foci-vb írt. Fiam nem is olyan régen mutatott nekem egy képet, amin nagy halomba sült krumpli és rajta mindenféle apróra vágott húsok voltak. Nagyon tetszett neki, hogy milyen klasszul lehet ezt közösen csipegetni.  A foci vb idején összegyűltünk néhányan, és valamilyen étellel is ki kellett rukkolnom. Ekkor jutott eszembe a kép. Elkészítettem a magam változatát, és hatalmas sikere lett. Középre került a nagy tányér, körbeültük, és kézzel csipegettük a falatokat. Háromszor kellett megismételnem. Így született meg a csipegető tál. A recept maga rendkívül egyszerű, az általa nyújtott élmény teszi igazán különlegessé.

Csipegető-tálrecept főétel húsétel melegétel krumpli sertés bacon sonka buli

 

Hozzávalók:
1 kg sütni való burgonya
50 dkg sertéscomb
40 dkg főtt füstölt sonka
40 dkg szeletelt bacon
mexikói fűszerkeverék
kevés olaj

Elkészítés:
A fűszerkeveréket elkeverem kevés olajban.  A húst megtisztítom, felszeletelem, megforgatom a fűszeres olajban és 15 percig pácolom benne. A bacont nagyobb kockákra, a sonkát szélesebb csíkokra vágom.

Serpenyőben ropogósra sütöm a bacont, kiveszem és félreteszem. A visszamaradt zsíron megsütöm a hússzeleteket, majd ezeket is félrerakom. A visszamaradt zsiradékon megsütöm a sonkát is. Közben megsütöm a sült krumplit is.

A krumplit megsózom, és egy nagy tálra halmozom. Rászórom a bacont, a sonkát, és a csíkokra vágott sonkát.

recept főétel húsétel melegétel krumpli sertés bacon sonka buli

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Hosszú lábú asszonyok
Macskaőrség:  Hány macska él Washingtonban?  
Napi videó:  
A pláza egyszercsak összeomlott  
Napi fotó: 
Vajon hazatalálnak?