Egy egyszerű trükkel csodát lehet tenni.

 

Nekünk, magyaroknak a leggyakoribb köretünk a krumpli. Sütve, főzve, párolva kíséri húsételeinket, és egytálételeinknek is gyakori alapanyaga. De egy egyszerű trükkel és egy kis maradékkal csodát lehet tenni az egyszerű párolt krumpliból is. Én legjobban salátaburgonyából szeretem, de a hamarosan megérkező újkrumpliból talán még jobb.

És mi kell ehhez a csodához? Egy kis korábbról hússütés után megmaradt zsír, amit oly szívesen kenünk kenyérre. És természetesen a mellette megkocsonyásodott isteni pecsenyelé. Annyira finom lesz, hogy önállóan is megállja a helyét egy kis salátával.

Az elkészítése egyszerű. A krumplit megtisztítjuk, fél centi vastagon felszeleteljük. Egy edénybe tesszük a zsírt és a pecsenyelét, felolvasztjuk. Hozzáadjuk a krumplit és alaposan megforgatjuk benne.  Igény szerint sózzuk. Ezután lefedjük, és kis lángon puhára pároljuk. Amikor megpuhult, levesszük a fedőt, és nagylángon időnként a krumplit átforgatva mozgatva addig sütjük, amíg gyönyörű aranysárga kérget kap, amire rátapadnak a zsírban és szaftban rejtőző maradék fűszerek  és húsforgácsok.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Egy ágyban a kedvencekkel  
Macskaőrség: Mintha ember volna  
Napi videó: 
Milyen mély a kút?  
Napi fotó: 
Ugró meglepetés