Krémsajtot roppant egyszerű csinálni, nem kell hozzá semmilyen ügyesség, csak egy kis vállalkozó szellem.  A legegyszerűbb recept a következő:

Krémsajt

Hozzávalók:

2 nagy doboz joghurt

2 nagy doboz kefir

Béleljünk ki egy nagyobb tésztaszűrőt egy sűrű szövésű kendővel. Én erre szimpla konyharuhát használok. Tegyük egy nagyobb tálba. Öntsük a szövetre  joghurtot és a kefirt. Keverjük össze. A kendő maradékával fedjük le a keveréket és rakjuk be a hűtőszekrénybe.

A szűrő lyukain szép lassan kicsöpög az összes a savó. Ha folyékonyabb sajtot akarunk, elég neki egy fél nap állás, de ha keményebbre vágyunk, amely már csaknem olyan kemény, mint a feta sajt, akkor legalább egy napig hagyjuk a hűtőben.

Öntsük ki egy tálba, és kész a savanykás sajt.

Ha egy napi hagyjuk, kb. fél kilogramm sajtot kapunk. Ezt lehet izesíteni, főzésnél felhasználni, de kenyérre kenve is tökéletes uzsonna.

A visszamaradó savót is fel tudjuk használni, de erről majd később.

Ha édesebbre vágyunk, akkor az elején keverjünk hozzá ugyanakkora ahányad tejfölt is.

Ttipp: praktikus a szövetet azonnal átöblíteni, és kirakni száradni, csak utána berakni a mosásba, különben minden savós lesz körülötte, és megbüdösödik.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Az írott történelem leggyilkosabb áradása

Napi videó:   A valaha épült legkirályabb vizijárgány

Napi fotó:  Ahogy nem akarsz egy épületben közlekedni