Milyen finom a görögök sűrű, már szinte kemény joghurtja. A tzaziki nélküle elképzelhetetlen, de egy kis mézzel isteni csemege. Nálunk sokáig nem lehetett kapni, csak az utóbbi időben kezdték el gyártani. Pedig roppant egyszerűen magunk is készíthetünk.

A görög joghurt nem mást, mint a besűrített normál joghurt. Béleljünk ki egy szűrőt egy sűrű szövésű kendővel. Tegyük egy tál vagy pohár fölé Öntsük a szövetre  joghurtot, és egy éjszakára rakjuk be a hűtőszekrénybe. másnapra kész a görög joghurt.

 

Tipp: ha édességként akarjuk mézzel enni, sokkal finomabb lesz, ha valamelyik aromásabb, fűszeresebb mézzel esszük. Igen érdekes ízkombinációt ad, ha valamilyen fűszermézzel, például kakukkfű mézzel keverjük el. Ha e mellé még egy kis propoliszt is belekeverünk, egy tökéletes egészségvédő nyalánkságunk lesz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A lávafotós

Napi videó:   Aki hülye, ne menjen a jégre

Napi fotó:  A pók csapdájában