Nagyon egészségtelen, de nagyon finom csemege. Piszok egyszerű csinálni, és akkor még az E- betűsek is kimaradnak belőle.

Nem kell más hozzá, mint egy olajsütő, és néhány krumpli. A trükk a szeletelésben van. Melegítsük fel az olajat a legmelegebbre. Amíg melegszik, hámozzuk meg a krumplikat, és mossuk meg. Ha a krumplinak egészséges, vékony héja van, akkor még meghámozni sem fontos, csak mossuk meg jó alaposan.

Most jön a trükk: felejtsd el a kést, és vedd elő az uborkagyalut. Ha az olaj forró, egyből az olajsütőbe gyaluljuk bele a krumpliszeleteket. Így nagyon vékony lesz, és nem tapadnak össze a karikák. Vigyázzunk, hogy ne rakjunk az olajba túl sokat, mert akkor összetapadnak a szeletek, és nem lesz ropogós.

Addig süssük, amíg sistereg az olaj. Emeljük ki, és itassuk le róla az olajat. Sózzuk, és már tolhatjuk is befelé.

Egy tipp: Ha kerti bulit csapunk, ahol nincs gond az olajszaggal, akár az asztal közepén is folyamatosan sülhet a chips. Csak ki kell mondani a játékszabályokat, vagy az eheti meg, aki vágta, vagy aki kiveszi, annak kell új adagot sütnie.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Mint egy vadászgép az országút felett: Lamborgini Perdigon

Napi videó:   Mindig van egy idióta, aki be akarja törni

Napi fotó:  Így van értelme a mondásnak