Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A világ legegyszerűbb csemegéje

Az összes ízesítő anyag már benne van a gyümölcsben.

Nagyon szeretem a párolt gyümölcsöket, annyi mindenre lehet használni őket. Párolt vagy sült húsok mellé kitűnő köret, egy piskóta mellé remek társítás, de tölthetünk vele palacsintát, rétegelhetjük pohárkrémekben, fagylalt kísérője lehet, de ha marad, azt úgyis csak magában kikanalazzuk.

Nemrégiben írtam a tél legjobb gyümölcséről, a téli körtéről. Nem csak nagyon édes, de az ízekben egyik leggazdagabb gyümölcs. Önmagában igazi ízkavalkád, annyi aromát lehet felfedezni benne. Épp ez a tulajdonsága teszi lehetővé, hogy gyakorlatilag mindennemű fűszerezés nélkül percek alatt készíthessünk egy gyors finomságot.recept édesség köret kísérő párolt téli körte

Vajon párolt téli körte

Hozzávalók:
téli körte
vaj
barnacukor

Elkészítés:
A körtéket mossuk meg, hámozzuk meg, vágjuk ki a magházat, és kockázzuk fel. A héját ki ne dobjuk, nagyon finom, akár hámozás közben is elrágcsálhatjuk.
Olvasszunk fel kevés vajat. Öntsük rá a körtét, és szórjuk meg barna cukorral. A cukorból kevés kell, a körte önmagában elég édes, a cukortól csupán egy kis aranyló árnyalatot várunk. Forraljuk fel, forgassuk át, hogy a cukor karamellizálódhasson. Mindössze 2-3 percig pároljuk, így a külseje megpuhul, valamennyi vizet veszít, de a belseje lédús és ropogós marad. 
Egy tipp: miután elkészült, szórd meg  barna cukorral. Nagyon jól mutat, és a cukor ropogása külön élvezet.recept édesség köret kísérő párolt téli körte

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Eladó az USA legdrágább háza
Macskaőrség:  Mókusfarkú macska  
Napi videó:  
Brutális hegyomlások és földcsuszamlások  
Napi fotó:
Ablaktörlők

recept édesség köret kísérő párolt téli körte

Tovább


Sajtos pirítós 2.0

Különböző krémlevesekhez előszeretettel kínálunk pirítóst, vagy sajtos pirítóst. Ezt a kommersz kísérőt is fel lehet turbózni, hogy még jobban feldobja a levest.

 

Sajtos pirítós 2.0

Hozzávalók:
szeletelt kenyér
eidami sajt
kéksajt
dió

Elkészítés:
A kéksajtot rámorzsolom a kenyérszeletekre, majd ráreszelem az eidami sajtot. A diót egy serpenyőben megpirítom, durvára vágom, és a sajt tetejére szórom. Forró sütőben addig sütöm, amíg a sajt megolvad. Forrón tálalom.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Művészi tökfaragás

Napi videó:   A szeles város éjszakája

Napi fotó:  Hason-lóság

Macskaőrség:   Boldog macskák 2  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Chips 3 perc alatt

Nagyon egészségtelen, de nagyon finom csemege. Piszok egyszerű csinálni, és akkor még az E- betűsek is kimaradnak belőle.

Nem kell más hozzá, mint egy olajsütő, és néhány krumpli. A trükk a szeletelésben van. Melegítsük fel az olajat a legmelegebbre. Amíg melegszik, hámozzuk meg a krumplikat, és mossuk meg. Ha a krumplinak egészséges, vékony héja van, akkor még meghámozni sem fontos, csak mossuk meg jó alaposan.

Most jön a trükk: felejtsd el a kést, és vedd elő az uborkagyalut. Ha az olaj forró, egyből az olajsütőbe gyaluljuk bele a krumpliszeleteket. Így nagyon vékony lesz, és nem tapadnak össze a karikák. Vigyázzunk, hogy ne rakjunk az olajba túl sokat, mert akkor összetapadnak a szeletek, és nem lesz ropogós.

Addig süssük, amíg sistereg az olaj. Emeljük ki, és itassuk le róla az olajat. Sózzuk, és már tolhatjuk is befelé.

Egy tipp: Ha kerti bulit csapunk, ahol nincs gond az olajszaggal, akár az asztal közepén is folyamatosan sülhet a chips. Csak ki kell mondani a játékszabályokat, vagy az eheti meg, aki vágta, vagy aki kiveszi, annak kell új adagot sütnie.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Mint egy vadászgép az országút felett: Lamborgini Perdigon

Napi videó:   Mindig van egy idióta, aki be akarja törni

Napi fotó:  Így van értelme a mondásnak

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.