Egy egyszerűen elkészíthető, különleges köret, amely ráadásul még kalóriában sem dúskál. Melegen köret, hidegen vendégváró mártogatós.
Bundás cukkini sütőben
Egy egyszerűen elkészíthető, különleges köret, amely ráadásul még kalóriában sem dúskál. Melegen köret, hidegen vendégváró mártogatós.
Bundás cukkini sütőben
Olyan könnyű, mint a felhő: ezt mondta róla egy vacsorára hívott barátom. Így született meg a neve. Egy rendkívül könnyű és puha sós fánk, amely fenséges köret vadak, és mindenféle szaftos vagy mártásos húsok mellé.
Felhőfánk
Hozzávalók:
4 egész tojás
8 evőkanál liszt
30 dkg túró
1 bő teáskanál szódabikarbóna
1 kis fej lilahagyma
só
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk. Az összes hozzávalóval együtt dobjuk egy tálba, ízlés szerint sózzuk meg, és dolgozzuk össze alaposan.
Tegyük egy órára hűtőbe pihenni.
A sütőolajat forrósítsuk fel, majd kanállal szaggassuk bele a tésztát. Hamar feljön a tetejére és forog magától, ha van elég helye. Süssük szép világosbarnára.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint kilencvenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Most nagy divat a különböző készülő, fűszeres steak burgonya. Nekem nagy kedvencem az egészen apró újburgonya, amely egy mosás és pici dörzsölés után már mehet is az edénybe. Ezt a két dolgot kombináltam össze most, és a végeredmény mennyei lett. Kívül fűszeres sült héj, belül a puhára párolódott friss burgonya. Annyira finom, hogy hús nem is kell mellé, csak egy kis friss uborkasaláta vagy kovászos uborka.
Serpenyő-fűszeres parázsburgonya
Egy isteni köret amely egyszerre édes és csípős, pikáns finomság sült húsok mellé. De önállóan is finom.
Mézes-csilis édesburgonya
Hajdanában a szegények eledele volt a héjában sült krumpli, ma a reformkonyha egyik kedvence. Lehet egyszerűen csak önmagában ennyi, kevés sóval és vajjal (esetleg pecsenyezsírral) fenséges. Tökéletes köret sültek mellé, kerti sütögetés esetén szinte elengedhetetlen.
De ezt az egyszerű ételt is el lehet túlozni, pont annyira, hogy a tökéletességig fokozzuk.
Héjában sült burgonya gazdagon