Most nagy divat a különböző készülő, fűszeres steak burgonya. Nekem nagy kedvencem az egészen apró újburgonya, amely egy mosás és pici dörzsölés után már mehet is az edénybe. Ezt a két dolgot kombináltam össze most, és a végeredmény mennyei lett. Kívül fűszeres sült héj, belül a puhára párolódott friss burgonya. Annyira finom, hogy hús nem is kell mellé, csak egy kis friss uborkasaláta vagy kovászos uborka.

Serpenyő-fűszeres parázsburgonya

 

Hozzávalók:
80 dkg apró szemű újburgonya (parázsburgonya)
kevés zsiradék

bors
3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Az újburgonyát megmosom, ha szükséges kicsit megdörzsölöm. Egy nagyobb serpenyőben kevés zsiradékot olvasztok, beletöröm a fokhagymát, picit megpirítom. Belerakom az újburgonyát, a néhány nagyobb darabot félbevágom. Forgassuk meg a zsiradékban, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt lassú tűzön pároljuk puhára. Ha megpuhult, leveszem a fedőt, és nagy lángon pár percig pirítom,hogy kellemes sült ízt és szép színt kapjon.  

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hetvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.