Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Serpenyő-fűszeres parázsburgonya

Most nagy divat a különböző készülő, fűszeres steak burgonya. Nekem nagy kedvencem az egészen apró újburgonya, amely egy mosás és pici dörzsölés után már mehet is az edénybe. Ezt a két dolgot kombináltam össze most, és a végeredmény mennyei lett. Kívül fűszeres sült héj, belül a puhára párolódott friss burgonya. Annyira finom, hogy hús nem is kell mellé, csak egy kis friss uborkasaláta vagy kovászos uborka.recept főtel köret melegétel újburgonya steak burgonya serpenyős

Serpenyő-fűszeres parázsburgonya

Tovább


Mustáros-csirkés parázsburgonya

Imádom a parázsburgonyát. Ez az apró újkrumpli, amit csak megmosni kell, és egy kicsit átdörgölni, és már használható is. Egy darab egy falat, és olyan jól mutatnak a tányéron az apró golyók. Tökéletesen alkalmas arra, hogy egytálételeket készítsünk belőle. Egy könnyen elkészíthető, ízletes recept.recept főétel melegétel újburgonya parázsburgonya csirke mustár hagyma

Mustáros-csirkés parázsburgonya

Tovább


Tarjás újburgonya

Nem könnyű, nem diétás, de nyári és nagyon finom.

Tarjás újburgonyarecept főétel melegétel újburgonya főtt tarja

Tovább


A petrezselymes új krumpli nem petrezselymes krumpli

Aki ezt összekeveri, egyéb galádságokra is képes. Ilyen a tökéletes petrezselymes újkrumpli. Szerintem.

Néhány napja kirázott hideg, amikor valaki mesélte, hogy az újkrumplit megfőzi, elkeveri a petrezselyemmel, és kész. Vétek ezt tenni az újkrumplival. Pont azt tesszük tönkre, ami a legjobb benne. Az újkrumplinak magasabb a nedvességtartalma, ezért lehet a saját nedvességében megpárolni. Így már annyira finom, hogy nem is egy köret, hanem szinte egytálétel: csak önmagában eteti magát.

A tökéletes petrezselymes újkrumplinak több titka is van.

Tovább


Teszt: mire jó a krumplipucoló kesztyű?

Meglepő, de működik.

 

Nemrégiben bukkantam rá egy érdekes kesztyűre a konyhafelszerelések között. A csomagolás szerint ez a kesztyű arra lett kitalálva, hogy az újburgonyát könnyen és egyszerűen megszabadítsuk a héjától. Tény, a konyhai munkák közül az egyik legmacerásabb, és legkevésbé szeretett munka az újkrumpli vakarása. Egy próbát megér: megvásároltam.

A zacskóban egy pár viszonylag magas, szárú, az átlagnál vastagabb gumikesztyűt találtam, amelynek tenyérrésze durva műanyag forgáccsal volt bevonva. A feladat egyszerű, a beáztatott újkrumplit a kezünkbe vesszük, és a tenyerünkben morzsolgatva a forgácsok letépik a krumpli vékony héját.

És valóban ez történt. Két tenyerem közé vettem a krumplit és néhány másodperces erőteljes morzsolgatással lejött a héja. Ha valahol még fennmaradt egy-két fecni, azt egy durva simogatással eltűntettem. Jóval gyorsabban végeztem a pucolással, és nem kellett a hideg vízben kiáztatni a kezemet. Ez tényleg működik.

Egy turpisság azonban mégis van a dologban. Ez nem egy egyedi fejlesztés, hanem az iparban már régóta használt védőkesztyű, ott a műanyag forgácsoknak a csúszásmentes , biztos fogásban van szerepük. De tény, okos ötlet volt kipróbálni az újkrumpli pucolására. Az viszont már nem olyan szép, hogy ugyanezt a kesztyűt azóta már láttam a munkáskesztyűk polcán is, Nem olyan csicsás csomagolásban, viszont csaknem feleannyiért.

Összességében mindenképpen ajánlom a használatát, de ha veszünk, keressük inkább a védőfelszerelések között. Ott olcsóbb.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Holt lelkek bábjai

Napi videó:   Ilyet még nem láttál: jeltolmácsok rapversenye

Napi fotó:  Falióra a Svédország és Finnország között közlekedő kompon

Macskaőrség:   Kis szervál, nagy szervál

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.