Imádom a parázsburgonyát. Ez az apró újkrumpli, amit csak megmosni kell, és egy kicsit átdörgölni, és már használható is. Egy darab egy falat, és olyan jól mutatnak a tányéron az apró golyók. Tökéletesen alkalmas arra, hogy egytálételeket készítsünk belőle. Egy könnyen elkészíthető, ízletes recept.recept főétel melegétel újburgonya parázsburgonya csirke mustár hagyma

Mustáros-csirkés parázsburgonya

 

Hozzávalók:
1kg parázsburgonya
50 dkg csirkemell
1 csomag zöldhagyma
1 csomag lila zöldhagyma
2 szál zöld fokhagyma, vagy 3-4 gerezd fokhagyma
só,
bors
1 ek. mustár
kevés zsiradék

Elkészítés:
Az újburgonyát sós vízbe áztatjuk, majd lesikáljuk. A csirkemellet megtisztítjuk, és felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, mustárban megforgatjuk. A hagymákat megtisztítjuk, és 2 centis darabokra vágjuk.

A zsiradékot felolvasszuk, Beletesszük a csirkehúst, és nagy lángon megpirítjuk. Beletesszük a burgonyát, megsózzuk, fedő alatt lassú tűzön a burgonyát puhára pároljuk.

Ha megpuhult, hozzáadjuk a hagymát, és alaposan átkeverjük. Nagy lángra tesszük, hogy a víz elpárologjon, és pirulni kezdjen. Addig sütjük, amíg a burgonya a hússal együtt szépen megpirul. Forrón tálaljuk.recept főétel melegétel újburgonya parázsburgonya csirke mustár hagyma

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint negyvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Abszolút Hobbit-rajongók
Macskaőrség:   A világ leghangosabban doromboló macskája
Napi videó:   Buborékember
Napi fotó: Tökéletes pihenőhely

recept főétel melegétel újburgonya parázsburgonya csirke mustár hagyma