Brandenburgi csirke      

A sajt és a sonka az egyik legtökéletesebb páros, de leggyakrabban nincs esélyük az ízeknek kibontakozni és összeérni, mert a húsban elrejtve csak párolódnak. Ez a gyors és egyszerű recept engedi kibontakozni az összetevőket, hogy legtökéletesebben kiadják az aromákat.recept főétel húsétel melegétel sonka sajt csirke

Brandenburgi csirke

Tovább


Vásári csirke

Múlt héten egy vásári forgatagban jártunk, szeretem a klasszikus lacikonyhát, a mozgó kifőzdéket, a finom húst kínáló sütödéket. Egyiknél egy fűszeres, igazi magyaros fogásra bukkantam, semmi extra nincs benne, csak egyszerűen tökéletesen van összeállítva. Nem volt nehéz összeállítani a receptet.

recept főétel húsétel csirke kolbász paprika

Vásári csirke

Tovább


Brandenburgi csirkecomb

Egy német nevű, de csöppet sem németes fogás. Igazi ízorgia, német sonka és német sajt, némi csirkehússal vegyítve.

recept főétel húsétel melegétel csirke felsőcomb brandenburgi sonka tilsiter sajt

Brandenburgi csirkecomb

Tovább


Őzpástétommal töltött csirkemell-rolád

Az ünnepek előtt egy különleges recept, amely alkalmas az ünnepi asztalra. Igazán finom francia pástétomokat lehet vásárolni, tegyük ezzel különlegessé a fogást, most egy máj és őzhús  alapú finomság kerül a csirkemellbe. A többi csak ráadás.

Őzpástétommal töltött csirkemellrolád

Hozzávalók:
8 szelet csirkemellfilé
20-25 dkg őzpástétom
8 szelet császárhús
8 db mini Babybell sajt

zsiradék

Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, és megsózzuk. További fűszerezést nem igényel, az a pástétom dolga. A császárhúsról vágjuk le a bőrcsíkot, a sajtokat bontsuk ki a viaszból, és vágjuk félbe. A pástétomot törjük össze villával.

A hússzeleteket kenjük meg a pástétommal, mindegxikbe tegyünk bele egy két fél darab sajtot, majd óvatoan tekerjük fel. A végén szinte csomagolásként keresztben tegyünk rá egy szelet császárhúst, és a két végét hajtsuk a rolád alá.

Zsiradékkal kenjünk ki egy tűzálló tálat. Tegyük bele egymás mellé a roládokat, fedjük le a tálat. 180 fokos sütőben süssük 40 percig, majd vegyük le a fedést, és addig süssük, amíg a császárhús piros ropogós lesz a tetején.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Miss Univerzum egykor és ma
Macskaőrség:  Kicsit furcsa macska  
Napi videó:  
A szépség, amit sosem láthatsz  
Napi fotó:
Megyek szörfözni

Tovább


Csirkés grillbatyu

Olyan szép meleg őszi napok vannak, hogy még szívesen grillezek odakinn. Ez a recept egy kényelmes fogás: a batyukat el lehet készíteni előre, és csak át kell párolni őket a parázs felett, vagy akár beáshatjuk a hamuba is. A hús megpuhul, de mellette a zöldségek kellemesen ropogósak maradnak.

Csirkés grillbatyu

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.